STUCADOOR GIGANT

Betaalbaar en betrouwbaar

Sierpleister

Sierpleisterwerk

Wat houdt sierpleister stucwerk in?

Sierpleister is een geliefde en frequent gekozen vorm van stucwerk. Niet alleen speelt de stevigheid van de afwerklaag een rol hierbij, maar het is tevens één van de mooiste soorten stucwerk van dit moment. Bovendien zijn er verschillende typen sierpleisters waar u uit kunt kiezen, dus ook in dat opzicht heeft u een hoop keuze. En zo zijn er nog meer voordelen op te noemen.

Hieronder gaan we dieper in op alles omtrent sierpleisters. Uitgelegd wordt wat sierpleister precies is en welke voordelen hieraan verbonden zijn. Ook gaan we dieper in op de verschillende soorten sierpleister waar u uit kunt kiezen. Daarnaast illustreren wij aan u de kosten en op welke wijze u de stucadoor met de laagste prijs het beste kunt vinden. Tot slot laten wij u zien of het mogelijk is dat u zelf uw plafond voorziet van sierpleisterwerk.

Stucadoor
Stucadoor

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Een voordelige en professionele stucadoor nodig? Stucadoor Gigant helpt u verder!

Wat is sierpleister?

Eén van de meest gekozen afwerkingen maar wat is het?

Sierpleister is één van de meest gekozen afwerkingen voor zowel muren als voor plafonds. Dit is een afwerklaag die bepalend is voor het uiterlijk van uw plafond. Dit kunsthards gebonden materiaal kan ontzettend hard worden, waardoor het één van de stevigste opties voor uw plafond is. Het lijkt wel onverwoestbaar. Daarnaast is sierpleister een verzamelnaam, want er bestaan namelijk verschillende soorten sierpleisters. Hieronder vallen alle pleisterlagen die voorzien zijn van een sierlijk uiterlijk. Verderop in de tekst kunt u meer over deze verschillende soorten sierpleisters lezen.

Wat zijn de pluspunten van sierpleisterwerk?

Sierpleisters hebben van nature een hoop voordelen waarover andere soorten stucwerk niet beschikken. Ten eerste zijn sierpleisters zeer had en bestand tegen verschillende soorten impacts van buitenaf. Door de stootvastheid kan een ongelukje niet zo snel de sierpleister deren, wat vooral goed nieuws is wanneer u kinderen in huis heeft. Daarnaast is dit pleisterwerk ook bestand tegen krassen en vergelijkbare soorten beschadigingen.

Doordat een impact van buitenaf sierpleisterwerk nauwelijks kan aantasten, is dit tevens één van de duurzaamste soorten stucwerk van nu. Sierpleisters gaan lang mee, dus u zult lang plezier hebben van deze pleister. Bovendien bevindt het sierpleisterwerk in dit specifieke geval op het plafond, een plek waar u niet zomaar bij kunt. Dit houdt ook in dat bijvoorbeeld uw kinderen hier tevens niet zomaar bij kunnen, wat weer scheelt qua de kans op schade.

Ondanks de locatie, is het geen probleem om sierpleisterwerk schoon te houden. Dit gaat zeer eenvoudig, zodat u weinig tijd kwijt bent aan het onderhoud. Het is dus zeer boenvast. Daarnaast zijn sierpleisters verkrijgbaar in bijna alle kleuren. Dit ziet er niet alleen geweldig uit, maar dit zorgt er ook voor dat u na het plaatsen van deze afwerklaag niet meer hoeft te schilderen. En dat scheelt weer een hoop moeite. Tot slot kunnen eventuele beschadigingen of andere kleine oneffenheden eenvoudig bijgewerkt worden.

Stucadoor aan het werk

Zijn er verschillende soorten sierpleisters?

Jazeker maar welke soorten zijn er dan?

De bekendste en meest gekozen soort sierpleister is spachtelputz. Deze harde afwerklaag is enorm impact-resistent, en daarnaast is het ook in vele kleuren verkrijgbaar zodat u na het plaatsen van de laag niet meer hoeft te schilderen. Het valt te omschrijven als zowel stoot- als boenvast, wat inhoudt dat u deze afwerklaag eenvoudig schoon kunt maken zonder het risico te lopen dat u krassen of vergelijkbare beschadigingen achter laat.

Een ander bijkomend voordeel van spachtelputz is het fijn dat u variatie heeft. Zo heeft u de keuze qua de dikte van de korrel, en ook de eerdere genoemde variatie qua kleuren is enorm. Bovendien zijn beschadigingen gemakkelijk om bij te werken. Dit alles zorgt er dan ook voor dat spachtelputz enorm duurzaam is. Verwonderlijk is het niet dat deze soort sierpleister zo populair is onder consumenten.

Rustiekputz is tevens een vaak gekozen soort sierpleister. Deze pleister is op kunststof basis en valt op door zijn iets grovere structuur ten opzichte van de spachtelputz. Ook bij deze soort sierpleister kan er gevarieerd worden qua de dikte van de korrel en de kleuren. Qua textuur is een verschil met de spachtelputz dat er kleine groeven in rustiekputz ontstaan. Ook dit is een stevige en duurzame pleister.

Tot slot is granol een optie die veel gekozen wordt. Deze pleister is qua structuur nog grover dan zowel spachtelputz als rustiekputz. Ook deze variant is in zowat alle kleuren verkrijgbaar. Bovendien kunt u deze pleister gemakkelijk later over schilderen, mocht u dat wensen. De structuur doet denken aan de schors van een boom. Ook dit is een stevige, impact-resistente sierpleister die lang mee gaat.

Wat zijn de gemiddelde kosten van sierpleisterwerk?

Niet het goedkoopste stucwerk

De kosten die een stucadoor rekent voor sierpleisterwerk omvat meer dan alleen maar de sierpleister zelf. Ook andere zaken zoals de loonkosten, materialen en de Btw vallen hieronder. Gelet op al deze factoren, moet u qua gemiddelde kosten voor sierpleisterwerk al snel rekenen op een prijs tussen de 15 en 25 euro per vierkante meter. Hierdoor is het één van de duurdere alternatieven op het gebied van stucwerk. Maar hier krijgt u diverse voordelen voor terug die u bij andere soorten stucwerk niet aantreft.

Hoe vind ik de beste prijs voor sierpleisters?

Wij Nederlanders zijn maar wat dol op lage prijzen. Daarom vinden wij het ook niet erg om hier wat extra moeite voor te doen. In het geval van de prijzen van sierwerk is het vinden van de beste prijs vrij gemakkelijk. Stucadoorsbedrijven bieden u via hun site namelijk altijd de mogelijkheid om offertes aan te vragen. Dit kan met de klik van een muis, gratis en geheel vrijblijvend. Zo krijgt u een duidelijke indicatie van de kosten voor uw persoonlijke situatie.

Immers is er nooit een one size fits all oplossing, iedere klus is uniek. Sierpleisters zijn met recht te bestempelen als een klus voor specialisten. Daarom is het aan te raden niet alleen maar op zoek te gaan naar de laagste prijs, maar naar de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit. De laagste prijs staat namelijk niet altijd garant voor kwaliteit, maar er zijn wel genoeg stucadoors te vinden die u voor een scherpe prijs hoogwaardige kwaliteit kunnen leveren.

Maar hoe ontdekt u de kwaliteit van een stucadoor? Is dit niet iets wat u pas ontdekt als het pleisterwerk eenmaal geplaatst is? Gelukkig zijn er manieren om dit te achterhalen. De simpelste manier is door online recensies op te sporen van voormalige klanten. Waren zij tevreden over het geleverde werk? Daarnaast kan de netheid en hoe algeheel secuur een offerte is een indicator zijn. Ook de duidelijkheid van de opbouw qua kosten zegt een hoop.

Kan ik sierpleister zelf plaatsen?

Wij zeggen niet doen!

Als u op kosten wilt besparen, is het mogelijk dat u besluit om zelf het sierpleister te plaatsen. Hiervoor is het wel van groot belang dat u een ervaren doe-het-zelver bent die frequent klusjes uitvoert. Bovendien is ervaring met vergelijkbare klusjes zeker een aanrader. Sierpleister is namelijk één van de lastigste vormen van stucwerk om te plaatsen. Daarom raden wij u ook altijd aan om gebruik te maken van de diensten van een stucadoor met expertise en ervaring.

Een aantal tips vooraf. Sowieso is het aan te raden om te werken tijdens daglicht, omdat dit licht er voor zorgt dat u onregelmatigheden niet mist. Plak daarnaast alles af waar nodig en breng folie aan op uw vloeren, zodat u hier niets vies wordt in het geval dat u iets morst. Zowel afdekplastic als stucloper volstaat.

Aan het plaatsen van sierpleisterwerk gaan veelal dezelfde stappen vooraf als bij andere soorten stucwerk. Ten eerste dient u de ondergrond (in dit geval dus het plafond) goed schoon te maken, zodat u tijdens uw werk geen hinder ondervindt van stof en andere soorten vuil. Hierna kan een voorstrijkmiddel aangebracht worden op uw plafond, zodat het geheel goed hecht en zodat zuigingsverschillen in de ondergrond geen rol van betekenis kunnen spelen. Daarna kan de raaplaag aangebracht worden. Als deze succesvol is aangebracht, kan de afwerklaag geplaatst worden. In deze situatie is dit dus de sierpleister.

Voor een plafond zult u waarschijnlijk een x aantal sierpleister emmers nodig hebben. Mix deze goed door elkaar in een speciekuip. Niet alleen ontstaat hierdoor een beter geheel, maar hierdoor worden ook eventuele kleurverschillen weg gewerkt. Een mortelmixer kan ook uitkomst bieden bij deze taak. Wanneer de sierpleister goed gemixt is, kan er begonnen worden met het aanbrengen van de sierpleister op het plafond.

Voor het aanbrengen van sierpleister op uw plafond kunt u het beste gebruik maken van een roestvrij stalen spaan. Aan de hand van een draaiende beweging brengt u het beste de sierpleister van de spaan af en op het plafond. Binnen een kwartier tot 25 minuten dient u op een gelijkmatige wijze de sierpleister aan te brengen. Ook hierbij is het van belang dat deze werkzaamheden overdag plaats vinden, want lampen verhullen soms nog wel eens oneffenheden.

Sierpleister is een afwerklaag, wat inhoudt dat dit voor een groot deel het uiterlijk van uw plafond bepaalt. Mits goed geplaatst ziet dit er fantastisch uit, maar zelfs de kleinste foutjes kunnen catastrofale gevolgen hebben voor het uiterlijk van uw plafond. En dit heeft een negatief effect op de algehele look van uw interieur. Wees daarom secuur. Wederom willen we u meegeven dat u deze taken het beste kunt laten uitvoeren door een professional. Het is zeker niet onmogelijk om het zelf uit te voeren, maar voor een gegarandeerd goed resultaat is een ervaren vakman vol expertise nog altijd uw beste en veiligste keuze.

Onze diensten

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@stucadoorgigant.nl