STUCADOOR GIGANT

Betaalbaar en betrouwbaar

Spuitwerk plafond

Plafond laten spuiten met stuc?

Alle informatie op een rijtje

Heeft u wel eens overwogen om gebruik te maken van spuitwerk voor uw plafond? Dit staat ook wel bekend als spackspuitwerk. Spuitwerk voor uw plafond beschikt over een aantal aangename voordelen, die deze optie dan ook zeer de moeite waard maken. Hieronder laten wij u zien om welke voordelen dit gaat, en wat de gemiddelde kosten zijn die gepaard gaan met deze werkzaamheden. Vele stucadoors kunnen spuitwerk voor uw plafond voor u uitvoeren.

Naast de gemiddelde kosten van spuitwerk voor uw plafond, laten we u tevens zien hoe u de beste prijs kunt vinden. Maar misschien denkt u nu: is er geen betere manier om de kosten te drukken? Daarom laten wij u zien of het zelf plaatsen van spuitwerk op uw plafond de moeite waard is of niet. Tevens tonen wij u hoe dit in zijn werk gaat.

Stucwerk
Stucadoor

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Een voordelige en professionele stucadoor nodig? Stucadoor Gigant helpt u verder!

Voordelen van spuitwerk voor uw plafond

De voordelen van spuitwerk voor uw plafond op een rijtje

Niet iedereen beschikt over een even groot budget, maar het kan ook zijn dat u simpelweg niet al te veel wilt besteden. Spuitwerk voor uw plafond is dan ook de goedkoopste optie die u heeft wanneer u uw plafond wilt voorzien van een afwerklaag. Deze kosten vallen zo laag uit omdat spuitwerk machinaal op uw plafond geplaatst kan worden middels een spuit machine. Hierdoor hoeft een stucadoor minder uren te besteden aan het plaatsen van het stucwerk in vergelijking met andere soorten stucwerk. En dat bespaart u een hoop geld.

Spuitwerk voor uw plafond levert een simpel toch degelijk resultaat op dat niet zou misstaan binnen de meeste woningen. Omdat het de goedkoopste optie is, wordt er soms wat laatdunkend over gedaan. Natuurlijk zien de andere alternatieven er over het algemeen beter uit, maar dat betekent niet dat uw plafond spuitwerk geen goed resultaat zal opleveren. Het resultaat is degelijk.

Voordat spuitwerk op uw plafond geplaatst kan worden, is het absoluut noodzakelijk dat uw plafond al glad genoeg is. Daarom ziet u ook vaak dat spuitwerk bovenop van nature vlakke ondergronden zoals beton of gibo blokken geplaatst wordt. Als uw plafond nog niet vlak genoeg is, dient dit eerst uitgevoerd te worden voordat het spuitwerk op uw plafond kan worden gespoten. Dit levert het mooiste resultaat op.

Als er te grote beschadigingen of oneffenheden aanwezig in uw plafond, dienen deze eerst verholpen te worden. Voor het weg werken van kleinere beschadigingen of oneffenheden (deukjes, vlekjes) hoeven geen extra werkzaamheden uitgevoerd te worden, want deze zullen automatisch weg gewerkt worden door de eerste laag van het spuitwerk. Deze eerste laag (van spack) zorgt er tevens voor dat de ondergrond mooi wit is over de gehele linie. Hierna volgt een tweede laag spack, waarbij gebruik gemaakt wordt van korrels. Deze kunnen variëren qua dikte, veelal van 2 tot 4 mm. Deze tweede laag levert u dan ook de karakteristieke korrelstructuur voor uw plafond op.

Dit levert u een mooi resultaat op en een solide pleister laag. Bovendien maakt u zelf de keuzes omtrent de afwerkingen van het spuitwerk. Zo beslist u bijvoorbeeld in welke dikte de korrel op het plafond wordt aangebracht. Daarnaast is het ook mogelijk op spackspuitwerk van een kleur te voorzien, zodat u zelf niet meer hoeft te schilderen achteraf. Waar u ook voor kiest, u bent er zeker van dat de stucadoor het spuitwerk binnen no time en efficiënt op uw plafond geplaatst krijgt dankzij de spuit machine.

Stucadoor aan het werk

Gemiddelde kosten van spuitwerk voor uw plafond

Prijs schatten blijft iets lastigs, hier

Eén van de eerste voordelen van spuitwerk voor uw plafond die genoemd werd, was het feit dat spuitwerk het goedkoopste alternatief is op het gebied van stucwerk. Deze kosten kunnen dus zo laag blijven doordat er minder uren gespendeerd hoeven te worden aan het plaatsen van spuitwerk. Spuitwerk wordt machinaal aangebracht, wat vele malen sneller en efficiënter verloopt in vergelijking met andere soorten stucwerk.

Als uw budget beperkt is of wanneer u voor de laagste prijs uw plafond van stucwerk wilt voorzien, is spuitwerk voor uw plafond dus de beste optie. Gemiddeld ligt de prijs van spackspuitwerk voor het plafond tussen de 5 en 11 euro per vierkante meter. Bij deze prijs zitten andere factoren zoals materialen, kosten van het loon en Btw inbegrepen. Hieronder vindt u een tabel waarin alle soorten stucwerk zijn opgenomen. Zo ziet u meteen dat spuitwerk voor het plafond daadwerkelijk de goedkoopste optie is en hoe dit zich verhoudt tot de andere soorten stucwerk.

Soort stucwerk Gemiddelde prijs per vierkante meter
Spackspuitwerk plafond € 5 – € 11
Behangklaar plafond € 12 – € 18
Sausklaar plafond (klaar om te schilderen) € 13 – € 23
Sierpleister plafond € 15 – € 25
Schuurwerk plafond € 18 – € 26

Waar vind ik de beste prijs voor spuitwerk voor het plafond?

Stucadoor Gigant is gegarandeerd het voordeligst!

U weet sowieso dat (spack)spuitwerk voor uw plafond het goedkoopste alternatief is als het gaat om soorten stucwerk. Met een prijs tussen de 5 en 11 euro per vierkante meter is het zelfs met afstand de goedkoopste variant. Echter kunnen de kosten per stucadoors onderling nog flink variëren. Hoe kunt u de beste prijs voor spuitwerk voor het plafond vinden?

Gelukkig is er een manier om de beste prijs voor spuitwerk voor uw plafond te vinden. Het enige wat u nodig heeft is een internetverbinding. Stucadoorsbedrijven zijn er bij gebaat u zo veel mogelijk duidelijkheid te geven. Dit doen zij aan de hand van een offerte die zij opstellen, gebaseerd op wat u voor ogen heeft. Via de sites van de meeste stucadoorsbedrijven kunt u een offerte snel, gratis en geheel vrijblijvend aanvragen.

Door deze offertes te vergelijken, kunt u op zoek gaan naar de beste prijs. Bovendien ziet u ook de opbouw van de prijs, zodat u weet hoe de stucadoors rekenen. Daarnaast is de prijs speciaal op maat gemaakt voor uw situatie. Factoren zoals bijvoorbeeld het oppervlak van het plafond en de tijd die er aan gespendeerd zal moeten worden zijn dus mee berekend. Zo krijgt u dus een offerte op maat waarop u uw beslissingen kunt baseren.

Persoonlijk raden wij u altijd aan niet louter op zoek te gaan naar de beste prijs, maar te kijken naar de stucadoor met de beste prijs – kwaliteit verhouding. U wilt immers ook kwaliteit in huis halen, en slecht uitgevoerd spuitwerk kan leiden tot lelijke naden of een witte ondergrond met kleurverschillen. Daar wordt niemand vrolijk van. De offerte kan u ook al wat vertellen over kwaliteit. Ziet deze er netjes uit? Is deze goed opgebouwd? Wordt duidelijk in beeld gebracht hoe de kosten zijn opgebouwd? Daarnaast is het aan te raden om recensies van andere klanten te lezen online, zodat u weet hoe tevreden zij waren met het uiteindelijke resultaat van het spuitwerk voor het plafond.

Wanneer uw plafond niet optimaal voorzien is van spuitwerk, zit u sowieso met de gebakken peren. U kunt er voor kiezen hier niets aan te doen, maar dan zit u met een lelijk eindresultaat. U kunt er echter ook voor kiezen om het plafond opnieuw van spuitwerk te voorzien, maar dat levert u weer extra kosten op. Laat het daarom in één keer goed doen. Kies daarom niet blind voor de laagste prijs, maar zoek een stucadoor met een goede prijs – kwaliteit verhouding.

Spuitwerk plafond: kan ik dit zelf uitvoeren?

Dit is geen aanrader, vaak komt u duurder uit

Als fervent doe-het-zelver met veel klus ervaring, denkt u niet misschien: maar is er niet een optie waardoor het nog goedkoper kan? Kan ik deze klus niet gewoon zelf uitvoeren? Dat is een mogelijkheid. Wel moet u hierbij rekening houden dat de spuit machines die stucadoors gebruiken niet verkrijgbaar zijn bij de bekendere bouwmarkten. De kans is aanzienlijk dat u het spackspuitwerk zelf op uw plafond zult moeten plaatsen met mindere kwaliteit machines.

Alhoewel er voor kleinere oppervlaktes kant-en-klare spack verkrijgbaar is in een spuitbus, zal dit voor uw plafond niet volstaan. Hiervoor zult u dan ook eerst het spack gips moeten kopen en vervolgens moeten maken volgens de aanwijzingen op de verpakking van het gips. Hierna moet het gips in een spatmolen geplaatst worden. Een spatmolen zorgt er voor dat u het spuitwerk relatief snel op het plafond geplaatst krijgt. Dit gebruikt u dan ook om het gips op het plafond geplaatst te krijgen.

Het maken van gips is niet per se ingewikkeld, maar het kan zijn dat het gips nog helemaal optimaal gemixt is. Het is daarom aan te raden om niet gelijk het gips op de muur te spuiten, maar dit eerst te testen op bijvoorbeeld een stuk karton. Als u weet dat het goed zit, kunt u vervolgens aan de slag met uw plafond. Zo voorkomt u dat u uw plafond opnieuw moet spuiten, wat weer gepaard gaat met extra kosten.

Daarnaast volgen hier nog wat algemene tips voor het zelf plaatsen van spuitwerk op uw plafond. Ten eerste gaat het plaatsen van spack op uw plafond sowieso gepaard met morsen. Zorg er daarom voor dat uw vloer compleet is afgedekt aan de hand van folie. Alhoewel de eerste laag diverse kleinere beschadigingen en oneffenheden weg kan werken, kunnen grotere beschadigingen een probleem vormen. Vul deze daarom als eerste op waar nodig. Vergeet tevens niet het plafond goed schoon te maken, zodat factoren als stof en andere soorten vuiligheden niet voor problemen kunnen zorgen.

Het is dus goed mogelijk dat u spuitwerk zelf op uw plafond kunt plaatsen. Doe dit echter alleen als u een ervaren doe-het-zelver bent die geregeld klussen zelf uitvoert. In andere gevallen raden wij u sowieso aan om te kiezen voor een professionele stucadoor. Dit levert altijd het beste resultaat op.

Onze diensten

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@stucadoorgigant.nl