STUCADOOR GIGANT

Betaalbaar en betrouwbaar

Kosten stucadoor

De kosten van een stucadoor

Elke klus is anders maar we proberen u toch een gemiddelde te geven

Benieuwd naar de kosten van een stucadoor? Natuurlijk is het zo dat de kosten van een stucadoor voor ieder project uniek zijn. Desalniettemin is het mogelijk om de gemiddelde kosten van een stucadoor weer te geven. Zo krijgt u een indicatie van wat u kunt verwachten van de prijzen. Let hierbij op dat dit een indicatie is, dit kan per stucadoor verschillen. Zo krijgt u echter wel een goed beeld van wat er binnen uw budget past en wat niet.

Hieronder kunt u meer lezen over de gemiddelde kosten van een stucadoor, en waaruit deze kosten opgebouwd kunnen zijn. Een stucadoor voert immers diverse werkzaamheden voor u uit, op het gebied van stucwerk is er veel mogelijk. Daarnaast tonen wij u de stappen van het proces als het gaat om het aanbrengen van stucwerk. Zo kunt u zien hoeveel werkzaamheden stucadoors uitvoeren en hoe dit geheel zal leiden tot een mooi resultaat.

Stucadoor
Stucadoor

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Een voordelige en professionele stucadoor nodig? Stucadoor Gigant helpt u verder!

Gemiddelde kosten van een stucadoor

Wat zijn nou de gemiddelde kosten voor stucwerk?

Hieronder vindt u een tabel van de gemiddelde kosten van de meest voorkomende werkzaamheden die een stucadoor uitvoert. Deze prijzen zijn dus indicatoren en kunnen per stucadoor verschillen. Desalniettemin kunt u aan de hand van deze tabel berekenen wat er ongeveer binnen uw budget past. Zo kan het zijn dat u misschien zowel uw muren als uw plafond wilt voorzien van stucwerk. Gebaseerd op de tabel kunt u berekenen hoeveel u dit zou kosten.

Spack spuitwerk €  6 – € 11
Behangklaar stucwerk €  7 – € 15
Schilderklaar stucwerk €  7 – € 20
Spachtelputz € 14 – € 20
Plafond stucwerk € 15 – € 23
Raapwerk € 18 – € 23
Sier pleisterwerk € 12 – € 25

Let hierbij op dat het gaat om de gemiddelde prijs per vierkante meter. Zaken zoals materiaal, btw en de kosten van het loon zitten bij deze gemiddelde prijs inbegrepen. Verschillende soorten stucwerk zijn mogelijk, en wij kijken dan ook graag wat er mogelijk is voor u. Als u zeker wilt weten dat de werkzaamheden binnen uw budget passen, kunt u altijd geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij kijken wat er mogelijk is voor u.

Stucadoor aan het werk

Waaruit zijn de kosten van een stucadoor opgebouwd?

Hoe zijn de kosten nou daadwerkelijk opgebouwd voor stucwerk

Ten eerste zijn de kosten van een stucadoor afhankelijk van het soort stucwerk dat uitgevoerd moet worden. Spack spuitwerk is de meest goedkope variant. Dit komt omdat hier niet handwerk aan te pas komt, maar dat deze laag geplaatst wordt door een machine. Hierdoor wordt uw muur of plafond voorzien van een korrelachtige structuur. Dit is een degelijke optie, alhoewel duurdere soorten stucwerk een mooier resultaat opleveren.

Pleisterwerk is de meest gekozen variant stucwerk. Hierbij wordt een ondergrond zo gelijk, vlak en glad mogelijk gemaakt. Op deze manier kan het voorbereid worden om geverfd of behangen te worden. In de tabel staat dit aangegeven als behangklaar en schilderklaar stucwerk. Dit is de vorm van stucwerk die het vaakst wordt uitgevoerd door een stucadoor bij de meeste reguliere woningen. Als u dit ook wilt laten uitvoeren, kunt u de kosten van een stucadoor inschatten middels onze tabel.

Spack spuitwerk en pleisterwerk zijn de twee meest gekozen en vaakst voorkomende soorten stucwerk. Dit zijn degelijke varianten die geschikt zijn voor normale woningen. Maar het is goed mogelijk dat u de afwerklaag van een ondergrond (of het nu om een muur, plafond of gevel gaat) van meer decoratie wilt voorzien. Ook dit is mogelijk bij deze stucadoor.

Ten eerste is er raapwerk. In feite is dit hetzelfde als pleisterwerk, met het grote verschil dat er een dikkere laag op de ondergrond wordt aangebracht. Maar ook sier pleisterwerk is een mogelijkheid. In zijn meest basisvorm kan dit inhouden dat uw muur van een kleur wordt voorzien. Dat scheelt u een hoop schilderwerk. Maar ook complexere decoraties zijn mogelijk. Echter is het niet verbazingwekkend dat die prijs hierdoor ook zal oplopen.

De werkzaamheden van een stucadoor zijn complex en vergen best wat tijd. Bovendien bestaat het stucwerk uit diverse processen, waarvoor vaak meerdere mensen nodig zijn om deze naar behoren uit te voeren. Hieronder laten we u een aantal stappen zien van het proces. Zo weet u welke werkzaamheden uitgevoerd moeten worden en hoe deze bijdragen aan de uiteindelijke prijs.

Kosten van een stucadoor: welke werkzaamheden moeten uitgevoerd worden?

Kosten opgesplitst in werkzaamheden

Alhoewel het plaatsen van stucwerk als één klus klinkt, bestaat dit uit meerdere stappen die allemaal naar behoren uitgevoerd moeten worden. Van het grondig reinigen van de ondergronden tot aan de het mixen en plaatsen van de mortel, alles dient tot in de puntjes perfect gedaan te worden. Alleen zo ontstaat een resultaat waar iedere partij blij mee is. Deze stappen spelen tevens een rol bij de kosten van een stucadoor.

De voorbereiding is het fundament waarop de rest van het stucwerk geplaatst kan worden. Dit begint met het schoon maken van de ondergrond. Of het hierbij nu gaat om een wand, plafond of gevel maakt niet zo heel veel uit, want bij allen is het van belang dat deze grondig gereinigd wordt. Immers kan vuil en andere oneffenheden leiden tot een slechter resultaat. Om dit te voorkomen, is grondig schoonmaken de enige remedie. Ook het verwijderen van behang is, logischerwijs, een stap die hierbij uitgevoerd moet worden (mits nodig).

Hiermee is de voorbereiding op het plaatsen van het stucwerk nog niet afgerond. Op een ondergrond zitten namelijk ook zwakkere plekken die wat versteviging kunnen gebruiken. Vaak zitten deze zwakke plekken ronde de overgangsgebieden, bijvoorbeeld de overgang van de ene muur naar de andere. Om deze plekken te beschermen, is het afplakken met gaas de beste oplossing. Dit voorkomt barsten, scheuren en dergelijken.

Hiermee is de voorbereiding nog niet helemaal klaar. Immers kan het nodig zijn dat de muur voorgestreken wordt met een middeltje. Dit zorgt voor betere hechting en aan algeheel mooier resultaat. Sommige muren zijn nu eenmaal moeilijker dan anderen, vooral wanneer ze meer zuigend zijn. Een voorstrijkmiddel voorkomt dat er kleurverschillen ontstaan en zorgt over de gehele linie voor gelijkheid.

Al deze stappen hebben u laten zien dat een goede voorbereiding van essentieel belang is. Een goede voorbereiding zorgt er voor dat u dit als fundament kunt gebruiken voor het plaatsen van stucwerk. Wanneer de voorbereiding niet goed uitgevoerd wordt, zal dit zijn weerslag hebben op het resultaat. Oneffenheden, zichtbaar vuil, niet vlakke ondergronden: hier zit niemand op te wachten.

Nu de voorbereiding is afgerond, kan de mix gemaakt worden die zal dienen als de bepleistering. Deze mix bestaat veelal uit (gips)mortel, pleister of specie. Het aanbrengen van deze mix op de ondergrond wordt bepleisteren genoemd. Ook dit moet met veel beleid uitgevoerd worden. Immers moet het goed uitgevlakt en geheel egaal gemaakt te worden. Dit leidt tot een zo gelijk mogelijk resultaat.

Waarom kiest u voor Stucadoor Gigant?

U kunt het beste voor ons kiezen

De kosten van een stucadoor die wij u getoond hebben zijn gemiddeld, maar wij bieden u natuurlijk maar wat graag geheel vrijblijvend een overzichtelijke offerte aan waarin alle kosten voor uw specifieke woning of gebouw (in het geval van een ondernemer) op een rij worden gezet. Voor een offerte kunt u contact opnemen via onze site. Mocht u andere vragen hebben, kunt u ons natuurlijk altijd een mailtje sturen of telefonisch contact met ons opnemen.

Wij hebben een goed imago bij onze klanten als het gaat om onze prijzen. Wij bieden u eerlijke en scherpe prijzen aan, zonder hierbij in te boeten op het gebied van kwaliteit. Want dat is uiteindelijk waar het om draait: een mooi resultaat. Wij leveren dan ook een uitstekende prijs – kwaliteit verhouding. Bij de kosten van een stucadoor wordt vaak gedacht: hoe duurder hoe beter. Wij bewijzen dat ook een voordelige stucadoor uitstekend werk kan leveren. De kosten van een stucadoor kunnen laag zijn, doch wordt er kwaliteit geleverd.

Naast de uitstekende prijzen staan wij ook bekend om onze jarenlange ervaring. Wij hebben al vele projecten tot een goed einde gebracht, en iedere klant is uniek. Sommigen willen recht toe recht aan stucwerk, anderen willen complexe decoraties laten aanbrengen. Voor al deze situaties hebben wij een passende oplossing. Dat is onze kracht, en door de jaren aan ervaring zijn wij hier een stuk flexibeler in dan anderen. Wij denken met u mee en voorzien u dan ook altijd van advies op maat.

Een andere aangename bijkomstigheid is dat wij door het hele land werkzaam zijn. Wij zijn dus niet aan een specifieke plaats of omgeving verbonden, heel Nederland kan bij ons terecht. Dit maakt ons één van de meest bereikbare stucadoors van het hele land. Kortom, genoeg redenen om gebruik te maken van onze services. Benieuwd naar de mogelijkheden en de kosten van een stucadoor? Via onze site kunt u eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij staan u met raad en daad bij.

Onze diensten

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@stucadoorgigant.nl