STUCADOOR GIGANT

Betaalbaar en betrouwbaar

Soorten stucwerk

Professioneel stucadoorsbedrijf voor al uw stucwerk

Wij kunnen u voorzien van alle soorten stucwerk

Een professionele stucadoor kan goed omgaan met vele soorten stucwerk. Veelzijdigheid is typerend voor een ervaren stucadoor zoals wij. Door de jaren heen hebben we vele mensen geholpen, ieder met hun eigen wensen en voorkeuren. Waar de één simpel pleisterwerk wil, wil de andere complexe decoraties laten maken op een ondergrond. Hierdoor hebben wij veel ervaring met diverse soorten stucwerk vergaard.

Stucwerk is er in diverse soorten en maten. Vele normale woningen hebben voldoende aan gewoon pleisterwerk, maar voor grotere gebouwen is het bijvoorbeeld mooi om deze te voorzien van decoraties op de gevel. Dit geeft een gebouw net dat extra beetje klasse. Hieronder kunt u meer lezen over de verschillende soorten stucwerk die wij voor u kunnen plaatsen. En dat zijn niet de enige voordelen waar u van kunt genieten als u gebruik maakt van onze diensten.

Stucwerk
Stucadoor

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Een voordelige en professionele stucadoor nodig? Stucadoor Gigant helpt u verder!

Welke soorten stucwerk zijn er zoal?

Alle soorten stucwerk op een rijtje

U mag niet onderschatten hoeveel soorten stucwerk er zijn. Binnen, buiten, met of zonder decoraties: u hebt een hoop keuze op dit vlak. En het mooie is, voor allen kunt u bij ons terecht. Wij denken met u mee, staan u met raad en daad bij en bieden u oplossingen op maat, welke soort stucwerk u ook kiest. Maar uit welke soorten stucwerk kunt u kiezen? Hieronder zetten we de verschillende soorten stucwerk voor u op een rijtje.

Pleisterwerk

Pleisterwerk is de meest standaard vorm van stucwerk. Dit is het soort stucwerk dat u het meest toegepast ziet worden binnen normale woningen. Het doel van pleisterwerk is simpel: een muur dient glad, strak en vlak gemaakt te worden. Het kan zijn dat u binnen uw woning te maken heeft met een ondergrond die ongelijk is. Of het hierbij gaat om een plafond of een muur, wij kunnen u helpen. Want het is natuurlijk goed mogelijk dat u grote plannen heeft met uw ondergronden.

Bij pleisterwerk heeft u de keuze tussen behangklaar pleisterwerk of schilderklaar pleisterwerk. Eigenlijk geeft de naam al goed klaar waar het hier om gaat: bij behangklaar pleisterwerk wordt een ondergrond optimaal klaar gemaakt om behangt te worden, terwijl bij een schilderklaar pleisterwerk het oppervlak geoptimaliseerd wordt om hierna beschilderd te worden. Dit is een standaard taak voor een stucadoor, en tevens is het plaatsen van regulier (dunner) pleisterwerk één van de goedkoopste opties voor u.

Het zal u dan ook niet verbazen dat gewoon pleisterwerk de meest gekozen optie is door velen. Immers volstaat dit voor vele woningen, en bovendien past dit in het budget van veel mensen. Koppel dit aan onze uitstekende prijs – kwaliteit verhouding, en u snapt wel waarom velen bij ons aankloppen voor pleisterwerk. Bovendien is gewoon pleisterwerk niet de enige variant van pleisterwerk.

Raapwerk

Raapwerk is een variant van pleisterwerk. Het grote verschil zit hem vooral in de dikte van de laag die geplaatst wordt op de ondergrond. In het geval van raapwerk is deze een stuk dikker dan bij gewoon pleisterwerk. Waar regulier pleisterwerk op zijn dunst rond de 8 mm dik is, kan raapwerk op zijn dikst rond de 4 cm zijn. Pleisterwerk en raapwerk komen dus bijna op hetzelfde neer, het verschil zit hem in de dikte van de laag.

Sier pleisterwerk

Uit de naam kunt u het al afleiden, maar ook sier pleisterwerk is een variatie op het normale pleisterwerk. De ‘sier’ in de naam refereert naar de decoraties die u kunt laten aanbrengen op het pleisterwerk. Zo voorziet u de ondergrond van dat extra beetje klasse en een unieke look. Maar naast vormen is het ook mogelijk dat u uw muur of plafond gelijk van een kleurtje wilt voorzien. Ook dit behoort tot het sier pleisterwerk. En dat bespaart u meteen een hoop werk, want nu hoeft u niet meer te schilderen.

Vrije stuc

Wanneer er decoraties in pleisterwerk verwerkt worden, wordt dit meestal gedaan aan de hand van een sjabloon. Dit is echter wel een vaste vorm, en het is goed mogelijk dat u iets unieks in gedachten heeft. Maar het kan ook zijn dat de vorm die u voor ogen heeft zo complex is, dat er geen sjabloon mogelijk is. In dat geval is vrije stuc een optie voor u en de ondergrond die u wilt laten bewerken.

Bij vrije stuc wordt er geen gebruik gemaakt van een sjabloon. U snapt wel dat u hiervoor behoefte hebt aan een echte professional die zijn vak verstaat. Anders kunt u waarschijnlijk huilen om het eindresultaat. Een ware vakman kan bij een vrije stuc een decoratie naar behoren uitwerken. Het zal een mooi decoratief geheel vormen. Dat is de kracht van een professional. U zult daadwerkelijk versteld staan van het eindresultaat.

Spack spuitwerk

De hierboven genoemde varianten worden door de stucadoor zelf geplaatst. Dit vergt vakmanschap, maar ook veel tijd. En logischerwijs zitten hier dan ook meer kosten aan verbonden. Maar wist u dat het ook mogelijk is om machinaal pleisterwerk te laten bevestigen? Dit gaat sneller en kost u minder, het is zelfs de goedkoopste variant die op dit moment beschikbaar is. Het ziet er tevens goed uit, alhoewel andere soorten stucwerk mooiere resultaten opleveren.

We hebben het hierbij over Spack spuitwerk. Hierbij wordt middels een machine structuur aangebracht op de ondergrond die u wilt laten bewerken. Deze heeft over het algemeen een korrelstructuur. Echter heeft u de keuze uit verschillende materialen, dus de resultaten kunnen variëren. Het is mogelijk om Spack spuitwerk in kleur uit te laten voeren. Dat bespaart u meteen de moeite van de boel beschilderen.

Verschillende soorten versieringen

U heeft hierboven al kunnen lezen dat decoraties in pleisterwerk mogelijk zijn. Maar op het gebied van versieringen en decoraties is er nog veel meer mogelijk dan dat. Ten eerste is het trek- en draaiwerk, waarbij middels een sjabloon decoraties worden aangebracht in het materiaal gips. Maar ook schuurwerk is mogelijk, waarbij een mooi effect ontstaat bij de juiste lichtinval.

Daarnaast is het mogelijk om marmer te imiteren bij verschillende soorten stucwerk. Dit kan bij gewoon pleisterwerk middels het gebruik van marmerkorrels, maar er is ook een speciale techniek genaamd ‘stucco lustro’. Bij deze soort stucwerk krijgt de laag een marmerachtig uiterlijk. Er zijn weinig afwerkingen die er zo luxe uit zien. Tot slot behoren sierlijsten en diverse soorten stucwerk ornamenten tot de mogelijkheden.

Verschillende vormen tegelijk

Wist u dat het ook mogelijk is om verschillende soorten stucwerk tegelijk te laten plaatsen? Immers is het mogelijk dat u uw binnenmuur van pleisterwerk wilt voorzien, maar dat u uw gevel wilt laten voorzien van een mooie decoratie. Maar het is ook mogelijk dat u op het oppervlak van één dezelfde muur zowel standaard pleisterwerk als sier pleisterwerk op bepaalde plekken wilt laten aanbrengen. Ook dit is een mogelijkheid.

Stucadoor aan het werk

Hoe gaat een stucadoor te werk bij deze soorten stucwerk?

Stucadoor Gigant houdt de kosten laag en helpt u verder!

Diverse soorten stucwerk vergen zo hun eigen technieken. Spack spuitwerk wordt bijvoorbeeld machinaal uitgevoerd, maar bij diverse andere soorten stucwerk heeft u de expertise en precisie van een stucadoor nodig. Toch zijn er een aantal stappen die als voorbereiding op diverse werkzaamheden ondernomen moeten worden.

Ten eerste dient de ondergrond grondig schoongemaakt te worden, of het hierbij nu om een muur, wand, plafond of gevel gaat. Vuiligheden kunnen leiden tot een imperfect resultaat. Bovendien wil de stucadoor geen obstructies tegenkomen als deze aan het werk gaat. Grondig reinigen is daarom de optimale voorbereiding.

Daarnaast moet de ondergrond verstevigd worden, waar nodig, met gaas. Muren en plafonds hebben een aantal overgangsplekken. Dit zijn plekken waar muur met plafond of muur met muur samen komt. Deze staan echter bekend als de zwakkere plekken, en hier heeft u de grootste kans op scheuren en barsten. Door gaas hier te bevestigen, voorkomt de stucadoor dat deze kunnen ontstaan.

Nadat gecheckt is of een voorstrijkmiddel nodig is, en nadat deze is aangebracht, kan de mix gemaakt worden die zal dienen als het stucwerk. In het geval van gewoon pleisterwerk is het een kwestie van de boel zo egaal en strak mogelijk maken. Bij soorten stucwerk waarbij versieringen, ornamenten of decoraties aangebracht moeten worden, zal deze taak wat langer duren. Maar één ding staat als een paal boven water: als u ons inhuurt, bent u gegarandeerd van een mooi resultaat.

Hoe Stucadoor Gigant u kan helpen bij verschillende soorten stucwerk

Allround stucadoorsbedrijf voor al uw stucwerk!

Ons stucadoorsbedrijf is met recht te bestempelen als een allround stucadoorsbedrijf. Al de boven genoemde soorten stucwerk kunnen wij voor u uitvoeren. Hierbij bent u natuurlijk gegarandeerd van onze uitstekende prijs – kwaliteit verhouding: scherpe prijzen doch een hoge kwaliteit. Onze professionals hebben jaren aan ervaring met diverse soorten stucwerk, en dat zult u terug kunnen zien aan het eindresultaat. Dit alleen is al genoeg reden om voor ons bedrijf te kiezen.

Maar er is meer. Ons allround stucadoorsbedrijf is actief in het hele land. Dit maakt ons een uniek merk, aangezien vele stucadoors er voor kiezen om regionaal aan de slag te gaan. Zo niet wij. Wij willen mensen door het hele land helpen. Wij hebben plezier in ons vak en helpen u graag om uw ideale stucwerk te realiseren. Of het nu gaat om simpel pleisterwerk of een complex werkstuk vol decoraties, wij staan met alle liefde en plezier voor u klaar.

Aan welke criteria moet een allround stucadoorsbedrijf voldoen?

Waarom wij onszelf een allround stucadoorsbedrijf mogen noemen

Een allround stucadoorsbedrijf dat mensen door het hele land helpt: dat zijn wij. Wij vinden niet dat u de hoogste prijs moet betalen voor de beste kwaliteit. Dit bedrijf staat bekend om zijn uitstekende prijs – kwaliteit verhouding. Een scherpe prijs, en toch kunnen genieten van een hoogwaardige kwaliteit. Dat is waar wij als allround stucadoorsbedrijf voor staan. Het is niet voor niets dat we in de loop der jaren een hoop klanten tevreden hebben gemaakt.

Misschien heeft u wel uw eigen criteria waar een allround stucadoorsbedrijf aan dient te voldoen. Hieronder worden een aantal van deze criteria voor u op een rijtje gezet, waarna gekeken wordt of dit allround stucadoorsbedrijf hieraan voldoet. Daarnaast laten wij u zien voor welke diensten u bij deze stucadoor terecht kunt. Hierbij wordt tevens geïllustreerd hoe hierbij te werk gegaan zal worden. Zo weet u waar u aan toe bent.

Onze diensten

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@stucadoorgigant.nl