STUCADOOR GIGANT

Betaalbaar en betrouwbaar

Muur glad maken

Skim coating

Hoe gaat skim coating te werk?

De kans is groot dat jij jouw muur glad wilt maken, je bent hier tenslotte niet voor niets terecht gekomen. Wij zijn dé expert als het aankomt op klus gerelateerde onderwerpen. In dit artikel zullen wij je wat meer laten zien over de stappen die je kunt ondernemen om jouw muren helemaal glad te maken.

Een muur glad maken kan middels stucwerk maar kan ook met skim coating. Skim coating is een dunne laag voegmassa of pleister (ook wel modder genoemd) die als verf op de muur wordt aangebracht. Vervolgens wordt dit gladgestreken voor een strak resultaat. 

In tegenstelling tot wat sommige mensen denken is het helemaal niet nodig om altijd te kiezen voor stukwerk als je jouw muur wilt glad maken. Het is namelijk ook mogelijk om voor een zogeheten skim coating te kiezen. Middels deze laag kan je alle oneffenheden van de muur op een eenvoudige wijze gladstrijden. In dit artikel gaan we je alles laten zien wat je moet weten over het glad maken van de muren, lees dus snel verder om hier meer over te leren!

Stucadoor
Stucadoor

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Een voordelige en professionele stucadoor nodig? Stucadoor Gigant helpt u verder!

Het laten glad maken van een muur met skim coating

Wat is skim coating?

Met skim coating wordt bedoeld het aanbrengen van een dun laagje voegmassa of pleister op de muren. Er zijn veel verschillende hulpmiddelen die je kunt gebruiken om deze laag aan te brengen. Je gaat de voegmassa (ook wel de ‘modder’) op de muren aanbrengen met behulp van een dikke verftoets. Je kunt gebruik maken van een verfbak om het mengsel op te vangen bij het aanbrengen. Deze methode biedt een hele hoop voordelen ten opzichte van het reguliere stukwerk, het is dan ook niet zo raar dat zoveel mensen kiezen voor deze optie. Dankzij de skim coating zal je veel sneller klaar zijn dan bij het stuken, daar komt ook nog eens bij dat het minder tijd in beslag zal nemen.

Een professional heeft een hele hoop verschillende nodig voordat hij met jouw muren aan de slag kan gaan. De eerste stap is het afdekken van de ruimte, dit is natuurlijk nodig om ervoor te zorgen dat het mengsel niet overal op de vloer terecht zal komen. Na het afdekken van de ruimte gaat de vakman aan de slag om het mengsel aan te maken. Wanneer het mengsel af is kan hij gaan beginnen met het bedekken van de muren. Bij het aanbrengen van het mengsel zal hij altijd van boven naar beneden werken, dit is namelijk de meest eenvoudige methode om het strak te krijgen. Wanneer alles klaar is en wanneer het gedroogd is zullen jouw muren helemaal glad zijn. Dit is een super eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat je na het aanbrengen van deze laag kunt gaan beginnen met het verven van de muren. Door deze optie kan ook jij jouw muren met textuur omtoveren tot geheel egale muren, dit ziet er een stuk mooier uit.

Stucadoor aan het werk

Zelf skim coaten of een professional inhuren?

Wij helpen u graag!

Wij houden van een gladde afwerking van muren en plafonds.  Het vereist zeker meer finesse om een gladde, vlakke afwerking te creëren dan om structuur aan te brengen. Het is iets wat de meeste mensen kunnen aanpakken als ze het geduld hebben om te oefenen en de techniek echt onder de knie hebben.  Zo niet, dan raden wij aan om een professional in te schakelen. Werken met dit spul kan erg rommelig worden.  Professionals weten dat ze de vloeren moeten afdekken, alles moeten maskeren en het stof moeten tegenhouden. Echter willen de meeste doe-het-zelvers er gewoon gelijk mee aan de slag gaan. Dit kan dus nog wel eens voor problemen zorgen.

Professionele klussers hebben de beste apparatuur om mee te werken  Het is voor hen zinvol om dit soort geld te investeren. Het tapen, aanbrengen van het mengsel en textureren is wat ze doen, dag in dag uit.  Met duur gereedschap kunnen ze in minder tijd beter werk verrichten. Als skim coating een eenmalige klus is, hoef je niet veel geld te besteden aan het kopen van de beste gereedschappen om het te doen. Het zal langer duren en het zal er waarschijnlijk niet zo goed uitzien als wanneer je een goede vakman inschakelt  Maar je kunt wel degelijk een mooie gladde afwerking krijgen met minimaal gereedschap. Het afwegen van tijd en geld is altijd een factor bij de beslissing om zelf iets te doen of een professional in te huren.

Hoe zelf een muur glad maken

Wil je zelf je muur egaliseren? Bekijk dan deze tips

Mocht je nu handig zijn en besluiten om zelf een muur glad te maken dan is het verstandig om de onderstaande stappen echt goed door te nemen. Wij hebben namelijk een stappenplan gemaakt voor het aanbrengen van deze skim coating, zo weet je wat je moet doen:

  • Bereid de voegverbinding voor

Gebruik een mengapparaat voor de boor om de verbinding te mengen tot een consistentie van dik pannenkoekenbeslag.  Het moet dun genoeg zijn om het op de muur glad te strijken, maar niet zo dun dat het alleen maar druppelt.  Het kan zijn dat je net zo lang moet mengen tot je “juiste” consistentie hebt. Als je gebruik maakt van kant-en-klare skim coating, voeg dan een beetje water per keer toe om ervoor te zorgen dat het niet te vloeibaar wordt.  Dit is waar droge mengeling een groot voordeel biedt ten opzichte van de andere soorten. Als het te vloeibaar wordt kan je deze eenvoudig toevoegen.

  • Breng de skim coating aan op de muur

Breng met behulp van een dikke verftoets een royale hoeveelheid skim coating aan op de muur.  Door het gebruik van een roller krijg je sneller meer skim coating op de muur dan wanneer je deze met een mes zou uitscheppen. Je kunt de voegmassa in een rolbak gieten of de roller direct in de 5 liter emmer dompelen. Over het algemeen geef ik de voorkeur aan de emmermethode omdat die sneller is. Maar het is ook een rommeligere methode. Maak voor jezelf dus een keuze. Breng slechts skim coating aan op een klein deel van de muur tegelijk. Anders zal de skim coating beginnen te drogen voordat je de kans krijgt om alles glad te strijken.

  • Zorg voor een gladde afwerking

Nadat je de skim coating op je eerste sectie hebt gerold, gebruik je de een afvlakker om het glad te strijken. De eerste laag zal niet perfect glad zijn.  De skim coating vult de leemtes rond de verhoogde oppervlakken in de bestaande textuur op. Als je een echt zware textuur hebt, heb je meer lagen skim coating nodig. Het is een proces wat je niet zomaar moet haasten. Elke laag skim coating moet worden gladgestreken in dezelfde richting als waar het met de roller op de muur is aangebracht. Wissel de richting van elke opeenvolgende laag. Als je de skim coating verticaal op de muur hebt gerold, schakel dan over naar horizontale applicatie voor de volgende laag. Na het gladstrijken van je eerste deel van de muur, bent je klaar om een ander deel met skim coating te bedekken.

  • Verlicht je werkoppervlak

Gebruik hoekverlichting bij het aanbrengen van een skim coating. Een goede lamp schijnen onder een hoek op de muur waar je aan werkt is een handige manier om te zien of je voldoende coating hebt gebruikt. De hoek is belangrijk omdat het je in staat stelt om meer onvolkomenheden te zien dan bij een verlichting aan het plafond zelf. Dit geldt ook voor het schilderen.  Als je denkt dat je klaar bent, verplaats dan het licht zodat het vanuit een andere hoek schijnt. Het zal je verbazen hoeveel plekjes je hebt gemist.

  • Gipsplaten schuren (optioneel)

Je ervoor kiezen om tussen de lagen een klein beetje te schuren, maar dat is niet nodig.  Elke opeenvolgende laag coating zal de muur steeds gladder maken. Het kan zijn dat er lijnen ontstaan door de overtollige modder die van de rand van de troffel glijdt terwijl je over de muur schuift. Deze lijnen zijn zeer gemakkelijk te verwijderen met een snel schuursysteem. Gipsplaten schuren kan wel erg stoffig worde, houdt hier dus rekening mee. Als het goed is zou je niet al te veel hoeven schuren moeten na het opvullen van de muur. Gebruik een zeer lichte schuurkorrel om de wanden te schuren. Zorg wel even voor een vacuümaansluiting, schuren zonder vacuümaansluiting geeft namelijk een hele hoop rotzooi.

Door te kiezen voor een goede skim coating zal je in staat zijn om jouw woning op een zeer eenvoudige wijze te voorzien van een gladde muur. Het is verstandig om een professional in te schakelen als je niet weet hoe je alles moet doen, dit zorgt er namelijk voor dat je altijd een goed resultaat zal realiseren. Ben je wel handig met klussen dan zal je dankzij deze tips alles bij de hand hebben om zelf aan de slag te gaan. Voor meer informatie over het klussen in het algemeen of over het inschakelen van een vakman voor het glad maken van jouw muur hoef je niet meer verder te zoeken, hier op de site vind je alles wat je nodig hebt.

Stucadoor Gigant

Onze sterke punten

Een aantal pluspunten geven deze stucadoor een streepje voor op de concurrentie. Ten eerste opereren wij door het hele land, dus daadwerkelijk iedereen kan bij ons terecht. Daarnaast beschikken wij over vele jaren aan ervaring. Hierdoor kunnen wij u optimaal bijstaan als het gaat om persoonlijk advies. Ieder persoon heeft zijn eigen verzoeken, ieder huis heeft zijn eigen aanpak nodig. Door de jaren aan ervaring weten wij hoe wij dit moeten aanpakken en zijn wij flexibel in dit opzicht.

Dit houdt dus ook in dat u bij ons terecht kunt voor unieke decoraties en dergelijken voor uw stucwerk. Wij geven advies op maat, ook op dit vlak. Dit leidt iedere keer weer tot een optimaal resultaat, waar u ook voor kiest. Bovendien beschikken we over een goed team, zodat elke stap van het proces perfect uitgevoerd kan worden. U doet het voor niets minder, en wij ook niet. Daarom zijn wij de beste keuze voor u. Via deze site kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. U kunt ons altijd mailen als u vragen heeft.

Wij leveren het strakste stucwerk dat u kunt krijgen. Wij doen dit door professionele en ervaren stukadoors in dienst te nemen. Het voordeel voor u is dat wij sneller werken en daardoor de kosten kunnen drukken. Wij werken uitsluitend met de hoogste kwaliteit materialen waardoor uw stucwerk lang mee zal gaan. Wij bieden verschillende soorten stucwerk aan:

  • Stucwerk
  • Betonstuc
  • Marmerstuc

Heeft u vragen over een van onze diensten of wilt u contact opnemen dan kunt u gebruik maken van ons contactformulier.

Onze diensten

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@stucadoorgigant.nl