STUCADOOR GIGANT

Betaalbaar en betrouwbaar

Bespaar op de kosten van een stucadoor

Bespaar op de kosten voor het inschakelen van een stucadoor

Hoe u kosten kunt besparen

Wist u dat u flink kunt besparen op de kosten voor het inschakelen van een stucadoor? De kosten van een stucadoor kunnen soms flink zijn. Soms staat dit garant voor kwaliteit, andere keren bleek dat het stucadoorsbedrijf iets te veel vroeg voor hun services. Dat probleem heeft u bij ons sowieso nooit, want wij staan bekend om onze uitstekende prijs – kwaliteit verhouding. Zo weet u wat u kunt verwachten en bent u altijd tevreden met het resultaat.

Op zoek gaan naar een goede prijs – kwaliteit verhouding, zoals wij die bezitten, is een manier om te besparen op de kosten voor het inschakelen van een stucadoor. Maar hoe bespaar je nog meer op de kosten voor het inschakelen van een stucadoor? Hieronder geven we een aantal handige tips, want het is mogelijk om flinke korting te scoren zonder hierbij in te boeten op het gebied van kwaliteit. Dit kunnen wij u ook laten zien middels een handige offerte, die u geheel vrijblijvend via onze site kunt aanvragen.

Stucadoor
Stucwerk

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Een voordelige en professionele stucadoor nodig? Stucadoor Gigant helpt u verder!

Wat zijn de gemiddelde kosten voor het inschakelen van een stucadoor?

Hoe u kunt besparen op de gemiddelde kosten van verschillende soorten stucwerk

Er zijn vele soorten stucwerk die een stucadoor voor u kan uitvoeren. Op al deze typen stucwerk is het mogelijk om te besparen op de kosten voor het inschakelen van een stucadoor. Hieronder ziet u, in de tabel, een weergave van de gemiddelde kosten van stucwerk per vierkante meter inclusief materiaal, btw en de kosten die gepaard gaan met het uurloon.

Spack spuitwerk €  6 – € 11
Behangklaar stucwerk €  7 – € 15
Schilderklaar stucwerk €  7 – € 20
Spachtelputz € 14 – € 20
Plafond stucwerk € 15 – € 23
Raapwerk € 18 – € 23
Sier pleisterwerk € 12 – € 25

Zoals u kunt zien, hebt u de keuze uit diverse soorten stucwerk. Maar misschien weet u niet precies wat dit allemaal inhoudt. Daarom worden hieronder de verschillende soorten stucwerk in meer detail voor u besproken.

Stucadoor aan het werk

Spack spuitwerk

Als u kosten wilt besparen, kiest u voor spack spuitwerk

Als u optimaal wilt besparen op de kosten voor het inschakelen van een stucadoor, kiest u er voor om Spack spuitwerk aan te laten brengen. Dit is de goedkoopste variant. De prijs van deze soort stucwerk kan zo laag uitvallen omdat hierbij gebruik gemaakt wordt van een machine. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van een korrelachtig materiaal, wat dan ook een korrelachtige textuur op de muren creëert. Andere materialen zijn echter mogelijk.

Levert Spack spuitwerk u het beste of het mooiste resultaat op? Alhoewel het resultaat degelijk is, leveren andere soorten stucwerk betere resultaten op. Desalniettemin ziet het geheel er prima uit en is dit de goedkoopste optie van dit moment. Zoals u in de tabel hierboven kunt zien, moet u rekenen op een prijs tussen de 6 en 11 euro per vierkante meter. Met afstand de goedkoopste variant.

Verschillende soorten pleisterwerk

De volgende twee soorten stucwerk hebben te maken met het prepareren van een ondergrond (veelal een muur of wand) voor het behangen of beschilderen hiervan. In dat geval laat u pleisterwerk plaatsen. De meest gekozen variant pleisterwerk, wat gelijk ook de meest gekozen variant stucwerk is, is het standaard pleisterwerk. Dit is een dunne laag die op een ondergrond geplaatst wordt. Veelal gaat het hierbij om een muur of wand.

Om binnen normale woningen muren optimaal te kunnen behangen of beschilderen, dient een muur eerst helemaal glad en vlak gemaakt te worden. Een oneven muur vol beschadigingen en andere oneffenheden leidt tot een geschilderde muur vol beschadigingen en oneffenheden. Een dunne laag aan pleisterwerk kan hierbij al een hoop verschil maken. De  ondergrond wordt egaal en meer gelijk. En dit kunt u als fundament gebruik om uw plannen ten uitvoer te brengen, of u nu gaat schilderen of behangen.

Pleisterwerk dient dus klaar te worden gemaakt om behangen te worden, of klaar gemaakt te worden om te sauzen. Zoals u in de tabel hebt kunnen lezen, is behangklaar maken net iets goedkoper dan schilderklaar maken. Wel kunt u er voor kiezen om het pleisterwerk alvast van een kleur te voorzien, zodat u niet meer hoeft te verven dan wel te behangen. Dit kost iets meer, maar u bespaart tegelijkertijd op de schilder- of behangkosten.

Het plaatsen van pleisterwerk is één van de meest standaard taken van een stucadoor. Dit voeren wij dagelijks uit en hier hebben wij jaren aan ervaring mee. Voor vele woningen is dit een geschikte optie. Bovendien hebt u op het gebied van pleisterwerk een hoop variatie, naast de standaard manier van plaatsen.

Zo kunt u ook kiezen om raapwerk te laten plaatsen. Waar pleisterwerk van nature een vrij dunne laag is, waarbij de dunste varianten een dikte van 8 mm hebben, is raapwerk een dikkere uitvoering van pleisterwerk. Zo is er raapwerk met een dikte van maar liefst 4 cm. Dit is net wat steviger en biedt meer bescherming aan de muur. Ook deze kan in een kleur geplaatst worden. Deze variant kost u tussen de 18 en 23 euro per vierkante meter.

De duurste variant pleisterwerk is het pleisterwerk waar tevens versieringen en decoraties op worden aangebracht. Dat dit het meest kost, is niet verrassend. Wel zullen de kosten afhankelijk zijn van de complexiteit van de decoratie. Hoe moeilijker deze is, hoe langer de stucadoor er over doet om deze te plaatsen en hoe hoger de kosten zullen zijn. Het scheelt voor een stucadoor een hoop als sjablonen gebruikt kunnen worden, maar bij complexe gevallen is dit niet mogelijk. Dan wordt er geopteerd voor een vrije stuc, wat de kosten omhoog zullen stuwen. Het is lastig besparen op sierwerk, maar niet onmogelijk.

Een bekende vorm sier pleisterwerk is spachtelputz. Deze afwerking ziet er niet alleen goed uit, maar is tevens goedkoper dan menig andere vorm van sier pleisterwerk. Dit is de beste manier om te besparen op decoraties. Bovendien kan spachtelputz zowel op muren als op plafonds geplaatst worden. Het is dan ook net iets goedkoper dan het standaard stucwerk voor een plafond. Dit kost al snel tussen de 15 en 23 euro per vierkante meter.

Welke werkzaamheden zijn van invloed op de prijs van een stucadoor?

Prijsopbouw en waar u kosten kunt besparen

Het is dus mogelijk om op zowel pleisterwerk als sierwerk te besparen, mits u bereid bent om te kiezen voor minder complexe en goedkopere soorten hiervan. Besparen op de kosten voor het inschakelen van een stucadoor is daarnaast afhankelijk van het stucadoorsbedrijf waarvoor u kiest. Als deze efficiënt te werk gaat, slim materialen inkoopt en niet overhaast te werk gaat, kan deze relatief snel klaar zijn met het plaatsen van het stucwerk.

Een echte professional kan dit voor u regelen. Zo kunt u aan hun offerte al aflezen of zij slim te werk gaan of niet. Ten eerste kunt u zien hoeveel nadruk zij leggen op de voorbereiding op het plaatsen van het stucwerk. Deze voorbereiding vormt het fundament, waardoor het stukwerk kan excelleren. Maar dit moet dan wel naar behoren uitgevoerd worden.

Ten eerste zal een oppervlak goed schoongemaakt worden. Vuiligheden kunnen namelijk een negatieve impact hebben op het eindresultaat. Hierna moeten zwakke plekken verstevigd worden. Dit zijn vooral de overgangsgebieden van muur tot muur of van muur tot plafond. Deze plaatsen hebben de meeste kans om scheuren en breuken op te lopen. Door hier gaas te plaatsen, wordt de kans hierop geminimaliseerd. Dit bespaart u kosten, want schadeposten kunnen immers flink oplopen qua kosten.

Daarnaast kan het zijn dat een ondergrond ter preparatie voorgestreken moet worden met een middel. Hierdoor hecht het stucwerk beter aan de muur en zullen er minder oneffenheden kunnen ontstaan. Pas als deze voorbereiding optimaal is uitgevoerd, kan er overgegaan worden tot het maken van de mortel mix en het aanbrengen van het stucwerk op de ondergrond.

Hoe bespaar ik op de kosten voor het inschakelen van een stucadoor?

Vraag meerdere offertes aan, zo kunt u prijzen vergelijken

Een voordeel voor u als klant is het feit dat u gemakkelijk, snel en geheel vrijblijvend offertes aan kunt vragen. Zo kunt u de prijzen vergelijken met elkaar, om zo de beste prijs te vinden. Echter is de scherpste prijs geen garantie voor de hoogste kwaliteit. Eigenlijk moet uw doel niet zijn om de laagste prijs te vinden, maar om op zoek te gaan naar de beste prijs – kwaliteit verhouding.

Maar hoe ontdekt u de prijs – kwaliteit verhouding. U kunt immers moeilijk het werk laten uitvoeren en pas daarna bekijken wat de kwaliteit daadwerkelijk is. Een offerte kan u al een hoop vertellen over hoe grondig een stucadoorsbedrijf te werk gaat. Daarnaast zijn er online altijd wel recensies en reviews te vinden die u een inkijk geven in de services die de stucadoors aan andere klanten geleverd hebben. Hoe tevreden zijn deze klanten, hoe hoog waarderen zij de diensten van het bedrijf? Ook dit is een goede indicator van kwaliteit.

Daarnaast is het aan te raden om te kiezen voor een stucadoor die niet halfbakken te werk gaat. Bochten afsnijden gaat nu eenmaal niet bij het plaatsen van stucwerk. Maar door secuur en efficiënt te werk te gaan, kan er alsnog bespaard worden op de kosten van het inschakelen van een stucadoor. Een optimale voorbereiding op het plaatsen van het stucwerk speelt hierbij een grote rol.

 

Onze diensten

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@stucadoorgigant.nl