STUCADOOR GIGANT

Betaalbaar en betrouwbaar

Kosten plafond stucen

Plafond stucen: wat kost het?

Bespaar kosten door een professionele stucadoorsbedrijf in te huren

Benieuwd naar de kosten van een plafond stucen? Alhoewel het mogelijk is om dit stucwerk zelf te plaatsen, wordt altijd aangeraden om te kiezen voor de diensten van een professional binnen dit vakgebied. Want hoe ervaren u ook bent als klusser, het stucen van een plafond is een lastige taak waarbij veel dingen fouten kunnen gaan. En dan zijn de rapen pas echt gaar en levert dat u meer kosten op dan nodig is.

Kortom, het inhuren van een professionele stucadoor wordt altijd aangeraden. Logischerwijs zitten hier kosten aan verbonden. Hieronder kunt u meer lezen over de gemiddelde kosten die gepaard gaan met het stucen van uw plafond. Van invloed op de prijs is het soort stucwerk waarvoor u kiest. Ook laten we u zien hoe u de beste prijs voor het laten plaatsen van stucwerk op uw plafond kunt vinden. Hierbij dient u op zoek te zijn naar de beste prijs – kwaliteit verhouding: hoge kwaliteit voor een scherpe prijs.

Stucadoor
Stucadoor

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Een voordelige en professionele stucadoor nodig? Stucadoor Gigant helpt u verder!

Wat zijn de gemiddelde kosten voor het stucen van een plafond?

De kosten van het stucen van uw plafond zijn afhankelijk van het type stucwerk dat u wilt laten plaatsen. Het zal u niet verbazen dat basis stucwerk minder kost dan stucwerk dat voorzien is van ornamenten en dergelijken. In de tabel hieronder kunt u meer lezen over de gemiddelde kosten per vierkante meter (waarbij kosten zoals materiaal en loonkosten zijn inbegrepen). Deze geven u een goed beeld van wat u kunt verwachten qua kosten.

Soort stucwerk Gemiddelde prijs per vierkante meter
Spackspuitwerk plafond € 5 – € 11
Behangklaar plafond € 12 – € 18
Sausklaar plafond (klaar om te schilderen) € 13 – € 23
Sierpleister plafond € 15 – € 25
Schuurwerk plafond € 18 – € 26

Spackspuitwerk voor uw plafond

Spackspuitwerk is een geliefde optie onder consumenten, onder meer omdat de prijs zo laag is. Bovendien kan u ook uw muren laten spuck spuiten, zodat u in één klap al uw oppervlakken voorziet van een mooie, nieuwe, gladde en egale afwerklaag. Bovendien is het mogelijk om de oppervlaktes te voorzien van kleur, zodat u niet ook nog hoeft te schilderen.

Wel dient de ondergrond al vlak genoeg te zijn om het spuitwerk op te plaatsen. Indien er nog beschadigingen of oneffenheden aanwezig zijn, dienen deze zo goed mogelijk gerepareerd te worden. Alhoewel de eerste laag diverse kleinere oneffenheden kan verhullen, zullen de grotere oneffenheden meer moeite kosten. Vandaar dus deze voorbereidingen. Na de eerste laag wordt er een tweede laag met korrels (2 à 4 mm dik) aangebracht. Deze geven het spackspuitwerk zijn distinctieve textuur.

Zoals u kunt zien, is spackspuitwerk het goedkoopste alternatief. Gemiddeld ligt de prijs per vierkante meter tussen de 5 en 11 euro. Vergelijken met de andere soorten stucwerk levert dit het minste resultaat op, maar een professionele stucadoor kan dit er desalniettemin goed uit laten zien. Voor uw woning kan deze vorm van stucwerk dus prima voldoen. Als uw budget gelimiteerd is, is spackspuitwerk dus een prima optie voor u.

Regulier pleisterwerk voor het plafond

Hierna is het reguliere pleisterwerk het goedkoopste alternatief voor u. Wel is de prijs afhankelijk van hoe u uw plafond na het plaatsen van het stucwerk wilt gaan bewerken. Hierbij heeft u de keuze tussen behangen of schilderen. Behangen is de goedkoopste optie met een gemiddelde prijs per vierkante meter tussen de 12 en 18 euro. Het sausklaar maken van uw plafond kost gemiddeld tussen de 13 en 23 euro per vierkante meter.

Er zijn meerdere redenen waarom standaard pleisterwerk het meest gekozen alternatief is onder Nederlanders. Ten eerste ziet het er van nature goed uit en past het binnen iedere woning. Uw plafond wordt mooi glad en egaal gemaakt. Dit ziet er strak uit en laat uw gehele interieur beter tot zijn recht komen.

Ook worden oneffenheden weggewerkt. In de loop der jaren kunnen er namelijk beschadigingen ontstaan. Denk aan barsten, deuken of zelfs scheuren. Bovendien kunnen er ook diverse oneffenheden ontstaan, bijvoorbeeld vlekken of vochtplekken. Een nieuwe afwerklaag op het plafond werkt deze weg. Bovendien biedt deze ook bescherming aan de ondergrond en verstevigt deze laag uw plafond. Kortom, genoeg redenen om voor deze optie te kiezen.

Sierpleisterwerk voor uw plafond

Daarnaast is er veel mogelijk voor u op het gebied van sierpleisterwerk. De prijs ligt gemiddeld tussen de 15 en 23 euro, maar complexe ornamenten kunnen al snel leiden tot een gemiddelde prijs rond de 25 euro. De prijs zal dus veelal afhangen van de moeilijkheidsgraad van de decoraties die geplaatst moeten worden. Soms kunnen deze decoraties middels een sjabloon geplaatst worden, andere keren moet de stucadoor dit zelf met de hand doen. En dat kost meer tijd en dus geld.

De sierpleister kan pas aangebracht worden wanneer er al een gladde en vlakke ondergrond aanwezig is. Het oppervlak moet dus eerst strak en uiterst glad gemaakt worden voordat de decoraties kunnen worden aangebracht. Immers zijn de meeste sierpleisters er niet op gericht om ondergronden vlak te maken, maar om deze te voorzien van decoraties.

Het bekendste voorbeeld van sierpleisterwerk is spachtelputz. Dit is een kunststof gebonden pleister die qua dikte kan variëren van 1 tot 4 mm. Hierbij wordt gebruik gemaakt van gebroken marmerkorrels en een bindmiddel (in de verhouding 80% en 20% respectievelijk) om de pleister te maken. Bovendien kan er gevarieerd worden qua grootte van de marmerkorrels. Daarnaast kan er gekozen worden voor een kleur, zodat u niet meer hoeft te schilderen wanneer het sierpleisterwerk geplaatst is.

Rustiekputz en granol zijn de twee andere opties die het meest gekozen worden. Hierbij zijn de korrels grover en de textuur van het uiteindelijke resultaat is anders. Daarnaast is er variatie op het gebied van groeven en putjes in uw plafond. Desalniettemin bent u gegarandeerd van een mooi en stijlvol resultaat.

Sierpleisterwerk gaat vaak gepaard met ornamenten en decoraties. Ook in standaard pleisterwerk kan dit aangebracht worden. Het zal u niet verbazen dat de prijs van het stucwerk voor uw plafond hierdoor omhoog gaat. Ornamenten zijn verkrijgbaar in diverse stijlen, zodat u een unieke look aan uw plafond kunt geven.

De prijs voor ornamenten zal afhangen van de moeilijkheidsgraad van het design. Er zijn veel ornamenten en decoraties waarvoor de stucadoor gebruik kan maken van sjablonen. Dit zijn vaste vormen die een stucadoor in het plafond kan verwerken. Echter is dit voor sommige designs niet mogelijk, omdat een klant bijvoorbeeld een decoratie op maat wil laten maken. In dat geval moet de stucadoor dit zelf nauwkeurig met de hand doen, wat meer tijd en moeite kost. En dat ziet u terug aan de kosten.

Schuurwerk voor het plafond

Tot kan er gekozen worden van schuurwerk, wat gemiddeld gezien veelal de duurste optie op het gebied van stucwerk voor het plafond is. Hierdoor ontstaat het bekende waaier effect. Gemiddeld zal schuurwerk voor uw plafond u tussen de 18 en 26 euro per vierkante meter kosten. De lichtinval heeft grote invloed, waardoor het lijkt alsof uw plafond kan variëren qua uiterlijk.

Stucadoor aan het werk

Hoe vind ik de beste prijs voor het laten stucen van mijn plafond?

Wij helpen u aan voordelig stucwerk!

Het laten stucen van een plafond is sowieso een duurdere onderneming in vergelijking met het plaatsen van stucwerk op muren. Dit komt omdat plafonds hoger en dus moeilijker te bereiken zijn voor stucadoors. Het kost meer tijd en meer moeite, en dat kost u dus meer geld. Sowieso zullen de prijzen van het stucen van plafonds daarom hoger zijn. Desalniettemin kunt u prima besparen op de kosten door op zoek te gaan naar de beste prijs – kwaliteit verhouding tussen stucadoorsbedrijven onderling.

Immers is het altijd maar de vraag of de beste (lees: de laagste) prijs ook daadwerkelijk een hoge kwaliteit aan stucwerk oplevert. Goedkoop is duurkoop is een devies dat vaak gezegd wordt, en in veel gevallen klopt dit ook wel. Maar niet in alle gevallen. Daarom is het van belang om niet alleen te kijken naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit die door dit bedrijf geleverd wordt. Een goede manier om dit te ontdekken is door bijvoorbeeld online recensies van voorgaande klanten te lezen. Daarnaast kan een offerte als een goede indicator van kwaliteit dienen.

Offertes vergelijken is dan ook de beste manier om de beste prijs te vinden. Maar ook hoe een offerte is opgesteld, de verzorging en de opbouw kunnen u een hoop vertellen over het oog voor detail en de kwaliteit die een bedrijf u kan leveren. Als zelfs een offerte al slordig is, hoeveel kunt u dan verwachten van een stucadoorsbedrijf. Eerste indrukken zijn van belang. Als bedrijven zich dit nu nog niet realiseren, is dat hun fout.

Het aanbod op het gebied van stucadoors is groot. En dat is goed nieuws voor u, want zo heeft u veel vergelijkingsmateriaal. U kunt kiezen voor bedrijven uit de buurt, maar er zijn ook stucadoors die in het gehele land actief zijn. Het aanvragen van offertes is een fluitje van een cent en geheel vrijblijvend. Bovendien ontvangt u snel bericht, zodat u niet lang hoeft te wachten voordat u kunt beginnen met vergelijken. U heeft in dit artikel kunnen lezen wat u kunt verwachten qua gemiddelde prijzen. Als u accurate indicties voor uw situatie wilt verkrijgen, is het aanvragen van offertes de beste optie. Zo weet u nog beter wat u kunt verwachten.

Gemiddelde kosten van alle plafond stucen opties

Kosten opgesplitst in stucwerk

Hierboven zijn we al dieper ingegaan op de gemiddelde kosten die u per optie kunt verwachten. Bovendien werden de soorten stucwerk al in de juiste volgorde aan u getoond, van goedkoop naar de duurste optie. Om op een overzichtelijke manier de gemiddelde kosten per vierkante meter van de verschillende typen stucwerk te tonen aan u, is de onderstaande tabel opgesteld. Bij de gemiddelde prijs zijn factoren zoals het materiaal, Btw en de kosten van het loon inbegrepen.

Soort stucwerk Gemiddelde prijs per vierkante meter
Spackspuitwerk plafond € 5 – € 11
Behangklaar plafond € 12 – € 18
Sausklaar plafond (klaar om te schilderen) € 13 – € 23
Sierpleister plafond € 15 – € 25
Schuurwerk plafond € 18 – € 26

Plafond zelf stucen om kosten te verminderen?

Alleen stucwerk zelf uitvoeren als u een zeer ervaren klusser bent!

U kunt nu zelf een goede inschatting maken van wat u kunt verwachten qua kosten. Er is een optie die vaak genoemd wordt als de echt goedkoopste optie: zelf uw plafond stucen. Of dit echt de goedkoopste optie is, zal natuurlijk afhankelijk zijn van uw vaardigheden als klusser. Sowieso is het aan te raden deze taak alleen op u te nemen als een zeer ervaren klusser bent, en zelfs in dat geval is dit een uitzonderlijk lastige klus die u beter kunt over laten aan een professional.

Als u alles naar behoren uitvoert, kan het stucen van uw plafond goedkoper uitvallen in vergelijking met het laten uitvoeren van het stucwerk door een professional. Echter mag er in dit geval absoluut niets misgaan. Gaat er iets mis, dan levert dat u een hoop kosten op en bent u uiteindelijk duurder uit dan wanneer u meteen een vakman had ingeschakeld. Denk daarom goed na en bekijken of het risico de vermindering qua kosten waard is.

Onze diensten

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@stucadoorgigant.nl