STUCADOOR GIGANT

Betaalbaar en betrouwbaar

Stucwerk binnen en buiten

Stucwerk voor binnen of buiten?

Alle informatie op een rijtje

Stucwerk binnen en buiten: het is mogelijk. Zoals u misschien al wel wist, kan een allround stucadoorsbedrijf u op diverse wijzen helpen. Ook wij typeren onszelf als een allround bedrijf, en deze term gebruiken wij niet lichtjes. Door onszelf te karakteriseren als een allround stucadoorsbedrijf, willen wij laten zien dat wij op alle vlakken van stucwerk ons mannetje staan. Zowel bij stucwerk binnen en buiten kunt u bij ons terecht.

Hieronder zal dieper ingegaan worden op wat stucwerk binnen en buiten precies inhoudt. Tevens zal getoond worden welke werkzaamheden hier onder vallen. Immers gaat het plaatsen van stucwerk op een muur binnen anders dan het plaatsen van stucwerk op een gevel buiten. Het hele proces wordt getoond, zodat u kunt zien welke taken er allemaal ondernomen moeten worden. Tot slot tonen wij de voordelen als u ons uw stucwerk binnen en buiten laat plaatsen.

Stucadoor
Stucwerk

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Een voordelige en professionele stucadoor nodig? Stucadoor Gigant helpt u verder!

Wat is stucwerk?

Stucwerk, wat is dat nou precies?

Stucwerk is een afwerklaag die op diverse ondergronden geplaatst kan worden. Binnen een woning of gebouw wordt stucwerk op muren, wanden en plafonds geplaatst. Buiten de deur wordt stucwerk op gevels geplaatst. Stucwerk heeft meerdere functies. Ten eerste dient het ter verfraaiing van een ondergrond. Maar stucwerk binnen en buiten kan daarnaast bescherming en versteviging bieden. Deze multifunctionaliteit maakt het een aantrekkelijke optie voor meerdere plaatsen in en rondom uw woning.

Stucadoor aan het werk

Stucwerk binnen

Wat voor soorten stucwerk voor binnen?

Stucwerk binnen wordt veelal geplaatst op muren, wanden en plafonds. Dit stucwerk is een mix van pleister, mortel of gips. Stucwerk is er in allerlei soorten en maten. De variatie is groot, wat u dus ook een hoop mogelijkheden geeft. Welke soort stucwerk u kiest, u kunt bij ons terecht. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie. Hieronder zetten we de meest gekozen soorten stucwerk voor u op een rijtje.

Verscheidene soorten pleisterwerk

Pleisterwerk is een dunne laag, veelal tussen de 8 mm en 2 cm, die aangebracht wordt op een oppervlak binnen. Deze laag ziet er niet alleen goed uit, maar dit dient ook ter bescherming en ter ondersteuning van de desbetreffende ondergrond (muur of plafond veelal). Het doel is simpel: het creëren van een gladde, egale en vlakke laag.

Dit is het hoofddoel, maar er kunnen ook andere doelen verbonden zijn aan pleisterwerk. Als pleisterwerk op een muur wordt aangebracht, kan dit als doel hebben om een laag te creëren waar later overheen geschilderd kan worden of behang overheen kan worden geplakt. Het respectievelijk sausklaar of behangklaar maken van pleisterwerk is een taak op zich met zijn eigen kosten. Hierna beschikt u over stucwerk dat hiervoor gereed is.

Standaard pleisterwerk heeft dus een dikte tussen de 8 mm en 2 cm. Het is mogelijk om voor dikkere diktes te kiezen, voor meer stevigheid. In dat geval kiest u voor raapwerk. Dit is een soort pleisterwerk waarbij de diktes meer dan 2 cm en maximaal 4 cm zijn. Dit biedt meer bescherming aan het oppervlak wat onder het raapwerk te vinden is.

Daarnaast is het mogelijk om voor pleisterwerk met versieringen en decoraties te kiezen. Op dit gebied is bijna alles mogelijk, de variëteit qua decoraties is reuze. Zo kunt u gaan voor een simpele kleur, zodat u zelf niet meer hoeft te schilderen. Maar u kunt ook een specifieke vorm in gedachten hebben. Dit kan een professionele stucadoor naar wens voor u maken.


Spack spuitwerk

Alhoewel pleisterwerk de standaard is op het gebied van stucwerk voor binnen, is het niet het goedkoopste alternatief. Natuurlijk is pleisterwerk niet de duurste variant, maar de goedkoopste optie waar u voor kunt kiezen is Spack spuitwerk. Wat maakt deze vorm van stucwerk zo goedkoop?

Spack spuitwerk is zo goedkoop omdat het machinaal uitgevoerd kan worden. U mist de precisie van een vakman, maar het machinaal aanbrengen van stucwerk scheelt een hoop tijd en kosten. Echter is de kwaliteit wel iets minder, alhoewel deze nog altijd degelijk is. Uw muur of plafond wordt voorzien van een korrelachtige structuur. Er kan gevarieerd worden met het materiaal dat gebruikt wordt. Vraag bij ons naar de mogelijkheden op dit vlak.


Versieringen, ornamenten en decoratie

Stucwerk kan louter dienen als extra laag voor een muur of plafond. Maar het is tevens mogelijk om dit stucwerk nog wat op te leuken middels decoratie of ornamenten. Dit verziet een laag van net wat meer klasse, en bovendien kunt u invloed op het design. Stucwerk binnen en buiten kan van versieringen voorzien worden, en dit is een stucadoor dan ook gewend.

De grootste uitdaging zit hem in complexe designs. Dit is waar een stucadoor al zijn vakmanschap moet gebruiken, want deze kan nu niet meer terug vallen op sjablonen. Dit wordt ook wel vrije stuc genoemd, omdat de stucadoor nu zelf middels handwerk de creaties moet creëren.

Stucwerk buiten

Wat voor soorten stucwerk voor buiten?

Er zijn grote verschillen tussen stucwerk binnen en buiten. Qua voorbereiding komt de boel ongeveer op hetzelfde neer: reinigen, bescherming aanbrengen en voorzien van een voorstrijkmiddel. Daarnaast moet een hechte brug tussen het oude en het nieuwe materiaal aangebracht worden. Qua afwerkingen heeft u binnen meer variatie dan buiten. Dat is een nadeel van buiten moeten werken.

Een ander onderdeel waar op gelet moet worden bij stucwerk buiten zijn de weersomstandigheden. Goed weer is een vereiste voor het plaatsen van stucwerk buiten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de prijs van buitenmuren voorzien van stucwerk een stuk hoger is dan stucwerk binnen. Wel heeft u als extra optie om isolatie te laten plaatsen tussen de muur en het stucwerk. Welke mogelijkheden heeft u nog meer als het gaat om stucwerk buiten?

Pleisterwerk

Bij zowel stucwerk binnen en buiten is pleisterwerk de norm. Ook buiten wordt een laag aangebracht die er goed uit ziet, bescherming biedt en versteviging waar nodig. Deze laag dient zo vlak en egaal mogelijk te zijn. Dit stucwerk mag dan ook alleen geplaatst worden wanneer het weer goed is. Slecht weer heeft een negatieve impact op het stucwerk.

Het voorbereiden van de gevel op pleisterwerk gaat ongeveer hetzelfde als bij stucwerk binnen. Ten eerste moet de ondergrond voorbereid worden door deze schoon te maken. Bij gevels is de kans tevens groot dat gaten opgevuld moeten worden met mortel. Ook beschermers plaatsen en voorstrijken kan tot de taken behoren. Hierna verloopt het plaatsen van het stucwerk buiten relatief hetzelfde als stucwerk binnen.

Pleisterwerk met isolatie

Voor een buitengevel is het mogelijk om deze, tegelijkertijd met het plaatsen van het stucwerk, isolatie te laten plaatsen. Hiervoor kunt u kiezen uit diverse materialen. Een vaak gekozen optie op dit front is tempex platen. Daarnaast kunnen isolatieplaten enorm variëren qua dikte. Hoe dikker de plaat, hoe beter deze isoleert. Alhoewel het plaatsen van isolatie extra kosten met zich meebrengt, kunt u deze kosten wel terug verdienen omdat isolatie een besparing op uw energierekening oplevert op de lange termijn.

Door wie laat ik stucwerk binnen en buiten plaatsen?

Natuurlijk door Stucadoor Gigant!

Het antwoord op deze vraag is heel simpel: daarvoor kunt u bij ons terecht. Wij zijn een allround stucadoorsbedrijf, waardoor u zowel voor stucwerk binnen en buiten bij ons terecht kunt. Welke soort stucwerk u ook wilt laten plaatsen, met of zonder decoraties, wij doen het voor u. Deze veelzijdigheid is één van de redenen dat wij u 100% tevredenheid durven te garanderen, hoe complex de klus ook is die wij voor u moeten uitvoeren.

Daarnaast staan wij bekend om onze uitstekende prijs – kwaliteit verhouding. Wij vinden niet dat Nederlandse huishoudens de hoogste prijs moeten betalen om te kunnen genieten van een goede kwaliteit. Dit moet voor iedereen bereikbaar zijn, ongeacht de hoogte van het budget. Door onze prijs – kwaliteit verhouding hebben wij al veel mensen in heel Nederland blij kunnen maken met ons kwalitatief hoogwaardig stucwerk.

Een ander pluspunt van dit bedrijf is dat we door het hele land actief zijn. Wij zijn een landelijk opererend stucadoorsbedrijf. Het maakt dus niet uit waar u woont en wat het project is dat u voor ogen hebt, wij helpen u graag. Wij kunnen omgaan met alle soorten stucwerk, van standaard tot aan stucwerk vol complexe decoraties.

Wij kunnen zo goed omgaan met deze verschillende soorten stucwerk door onze vele jaren aan ervaring. Als bedrijf kan men het niet lang volhouden zonder kwaliteit te leveren. Mond tot mond reclame reist immers snel, zeker wanneer het vanuit de mond van ontevreden klanten komt. Wij durven dan ook 100% tevredenheid te garanderen, wat de klus ook is die wij voor u gaan leveren. Daarom laat u stucwerk binnen en buiten door ons plaatsen.

Hierbij heeft u dus de keuze uit vele soorten stucwerk. Als u meer wilt zien over wat mogelijk is, kunt u via deze website een gratis offerte aanvragen. Deze offerte is geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast. Bovendien kunt u bij vragen altijd bij ons terecht via de mail. Wij reageren snel en staan u graag met raad en daad bij.

Als u gebruik maakt van onze diensten, kunt u altijd bij ons terecht voor advies. Wij geloven dat een stucadoorsbedrijf een klankbord moet zijn voor zijn klanten. Advies dient altijd op maat te zijn, passend voor de persoonlijke situatie. Of het nu om de planning gaat, de kosten of het design, met prangende vragen helpen wij u graag. Kortom, er zijn genoeg redenen om van onze diensten gebruik te maken. Kijkt u voor meer info rond op deze site.

Onze diensten

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@stucadoorgigant.nl