STUCADOOR GIGANT

Betaalbaar en betrouwbaar

Schuurwerk stucwerk

Schuurwerk als stucwerk

Wat houdt schuurwerk stuc in?

Op het gebied van stucwerk zijn er vele opties waar u uit kunt kiezen, en schuurwerk is er hier één van. Het is misschien wel het duurste alternatief op dit vlak, maar hier krijgt u wel een zeer fraaie afwerking voor terug. Het is dan ook een geliefde afwerking onder de Nederlandse consument. En één die met diverse voordelen gepaard gaat.

Hieronder kunt u meer lezen over schuurwerk en wat de voordelen van deze soort afwerking zijn. Ook tonen wij u hoeveel u ongeveer kwijt zult zijn aan deze afwerking. Het is een optie om dit werk zelf uit te voeren, om zo kosten te besparen. Maar of dit een aanrader is. We vertellen het u hieronder. Daarnaast gaan we dieper in op hoe u de beste prijs voor schuurwerk kunt vinden. Tot slot tonen wij u welke andere opties u heeft naar schuurwerk, en in welke mate deze goedkoper of niet goedkoper zijn dan deze afwerking.

Stucadoor
Stucwerk

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Een voordelige en professionele stucadoor nodig? Stucadoor Gigant helpt u verder!

De voordelen van schuurwerk

Waarom u zou kunnen kiezen voor schuurwerk

Schuurwerk staat niet voor niets bekend als één van de mooiste soorten afwerking voor uw plafond. Het plafond wordt voorzien van een licht korrelige gipsmortel door de stucadoor. Hierbij moet op een speciale manier te werk gegaan worden om het juiste effect te krijgen. In halve slagen wordt deze afwerking aangebracht. Deze afwerking wordt aangebracht nadat het stucwerk goed is aangebracht en de tijd heeft gehad om te kunnen drogen.

De invloed van het uiterlijk van uw plafond op de rest van het interieur moet niet onderschat worden. Ten eerste doet een beschadigd plafond vol oneffenheden afbreuk aan de rest van uw interieur. Maar ook als een plafond te basic of qua kleur niet past bij de rest, voelt uw woning minder als een geheel. Dankzij schuurwerk beschikt over een plafond dat voorzien is van een opvallend patroon dat past bij menig interieur.

Door de halve slagen die gemaakt worden door de stucadoor, ontstaat er een opvallend effect op uw plafond. Dit effect kan op meerdere manieren getypeerd worden. Zo wordt het bestempeld als een wolken patroon, maar ook als waaier effect. Het mooie aan dit patroon is het feit dat deze elke keer anders lijkt bij een andere inval van het licht. Dit geeft schuurwerk een veelzijdigheid waar andere soorten stucwerk niet aan kunnen tippen.

Schuurwerk is daarnaast een eindafwerking. Dit houdt in dat u na het plaatsen van het schuurwerk niet meer hoeft te schilderen of te behangen. Mocht in de toekomst nog wel van plan zijn om te schilderen, hou dan rekening met het volgende: bij verven met latex verf verdwijnt het mooie effect met zo’n 80%. Zonde, want dat effect is juist waarom u voor deze soort stucwerk kiest. Het mooie aan schuurwerk is dan ook dat u daarna niet meer hoef te schilderen.

Stucadoor aan het werk

Gemiddelde kosten schuurwerk

Wat kost schuurwerk als stuc ongeveer?

Bij de opbouw van de kosten die een stucadoor berekent, zit meer inbegrepen dan alleen maar de kosten van het schuurwerk zelf. Ook zaken zoals de materialen, de kosten omtrent het loon en de Btw worden hierin mee berekend. Gelet op deze factoren, kost schuurwerk u gemiddeld tussen de 18 en 26 euro per vierkante meter. Let op: dit zijn gemiddelde kosten, en uw daadwerkelijke kosten kunnen hier dus van afwijken (zowel lager als hoger).

Om de kosten te drukken, kunt u er eventueel voor kiezen om schuurwerk voor uw plafond zelf uit te voeren. Het is hierbij wel aan te raden dat u dit alleen doet wanneer u een zeer ervaren doe-het-zelver bent die in het verleden vergelijkbare klussen met succes heeft uitgevoerd. Sowieso raden wij altijd aan om gebruik te maken van de services van een professionele stucadoor. Maar als u het echt zelf wilt uitvoeren, raden we dit dus alleen aan als u een ervaren klusser bent.

Kan ik schuurwerk zelf uitvoeren?

Alleen als u een ervaren klusses bent, raden wij dit aan!

Om de kosten te drukken, kunt u er eventueel voor kiezen om schuurwerk voor uw plafond zelf uit te voeren. Het is hierbij wel aan te raden dat u dit alleen doet wanneer u een zeer ervaren doe-het-zelver bent die in het verleden vergelijkbare klussen met succes heeft uitgevoerd. Sowieso raden wij altijd aan om gebruik te maken van de services van een professionele stucadoor. Maar als u het echt zelf wilt uitvoeren, raden we dit dus alleen aan als u een ervaren klusser bent.

In het beginsel werkt het stucen hetzelfde als bij andere soorten stucwerk. Ten eerste wordt een voorstrijkmiddel aangebracht, zodat u er zeker van bent dat geheel goed hecht met de ondergrond (in dit geval een plafond). Vergeet niet vooraf uw plafond goed te reinigeren. Hierna wordt de raaplaag aangebracht om het plafond uit te vlakken. Vervolgens volgt het schuurwerk. Deze eindafwerking heeft een korrelige structuur. Qua korrelgrootte kan er gevarieerd worden tussen fijn en ruw. Voor fijner schuurwerk is Knauf Groenband (Schuurband) aan te raden.

Voor het schuren van uw plafond wordt veelal gebruik gemaakt van een vochtige schuurspons. Om een nog fijner resultaat te krijgen, schuurt u daarna nog een keer met een nog fijnere schuurspons. Zoals eerder al werd vermeld, doet u dit in halve slagen zodat het effect perfect tot zijn recht komt. De ronde veegvormen zorgen voor het unieke uiterlijk. Zowel licht van buiten (natuurlijk licht) als lampen zorgen iedere keer weer voor een andere look.

Het verschil met andere soorten stucwerk zit hem dus in de afwerking. Schuurwerk is dus echt de afwerklaag, verder worden dezelfde stappen ondernomen als bij andere soorten stucwerk. Stucwerk is vakwerk, en in de norm wordt daarom altijd aangeraden deze taken uit te laten voeren door een vakman vol expertise en ervaring. Als u toch echt van plan bent het schuurwerk zelf uit te voeren, moet u veel ervaring hebben op dit vlak om deze taak tot een goed einde te volbrengen.

Immers kan er een hoop fout gaan tijdens dit proces. Naast dat u het misschien leuk vindt om met een dergelijke klus bezig te gaan, is één van de andere redenen om zelf schuurwerk uit te voeren het feit dat dit u geld bespaart. Als er echter iets fout gaat, is deze besparing in één klap als sneeuw voor de zon verdwenen. U moet extra kosten maken om uw fout of fouten te herstellen, en vaak is het alsnog nodig om een professionele stucadoor in te schakelen. Denk er dus goed over na voordat u zelf aan deze klus begint.

Waar vind ik voordelig schuurwerk?

Bij de Stucadoor Gigant natuurlijk!

Als u besluit dat u schuurwerk laat uitvoeren door een professionele stucadoor, is het tijd om op zoek te gaan naar de beste stucadoor voor jou. Vele van ons letten hierbij op de prijs. We hebben immers een budget in gedachten, maar het kan ook zijn dat je maar een beperkt budget hebt om te spenderen. Gelukkig kunt u eenvoudig en snel prijzen vergelijken van verschillende stucadoors.

Op de websites van stucadoorsbedrijven vindt u immers altijd de optie om gratis, snel en geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen. Deze offerte dient aangepast te worden op uw unieke situatie, u zit niet te wachten op een algemene offerte waarin gemiddelde kosten getoond worden. Zo bent u alsnog niet veel wijzer geworden. Offertes die gemaakt zijn voor uw situatie zijn een goede manier om bedrijven met elkaar te vergelijken. Zo vindt u de beste prijs tussen deze alternatieven.

Maar wij raden u altijd aan om niet louter op zoek te gaan naar de laagste prijs, maar om ook de kwaliteit van de diensten van een stucadoor in het oog te houden. Eigenlijk moet u op zoek naar de beste prijs – kwaliteit verhouding. Een scherpe prijs waarbij toch hoge kwaliteit wordt geleverd. De offerte is een indicator, ook als het gaat om hoe secuur een bedrijf werkt. Maar ook online recensies over een bedrijf kunnen u een hoop vertellen over de successen (of het gebrek hieraan) bij vorige klanten. Deze kunnen ook een rol spelen bij de beslissing die u maakt.

Is schuurwerk de goedkoopste vorm van stucwerk?

Om maar gelijk met deur in huis te vallen: schuurwerk is de duurste afwerking die er is. Door de speciale manier waarop het geplaatst moet worden, gaat hier veel tijd in zitten. Bovendien is het specialistisch werk. Alle andere vormen van stucwerk zijn dus, over het algemeen, goedkoper. Wel is dit afhankelijk van de stucadoor van uw keuze. Prijzen kunnen nu eenmaal hoger of lager uitvallen.

Hieronder geven wij u een overzicht van de gemiddelde kosten per vierkante meter van iedere soort stucwerk. Hierbij zitten zaken zoals de loonkosten, materialen en Btw inbegrepen. Zoals u kunt zien, is schuurwerk voor uw plafond het duurste alternatief.

Soort stucwerk Gemiddelde prijs per vierkante meter
Spackspuitwerk plafond € 5 – € 11
Behangklaar plafond € 12 – € 18
Sausklaar plafond (klaar om te schilderen) € 13 – € 23
Sierpleister plafond € 15 – € 25
Schuurwerk plafond € 18 – € 26

Het goedkoopste alternatief op het gebied van stucwerk is spackspuitwerk. Dit is zo goedkoop omdat het machinaal wordt aangebracht, wat een hoop tijd en dus loonkosten scheelt. Daarnaast is er het standaard stucwerk, wat veelal ter voorbereiding dient op behangen, betegelen of schilderwerk. De prijs is dan ook afhankelijk van waar het stucwerk op prepareert, aangezien een plafond ruwer mag blijven bij behang dan wanneer er geschilderd gaat worden.

Tot slot is het mogelijk om te kiezen voor sierpleister. Qua pleisterwerk is dit één van de mooiste afwerkingen. Bovendien is het mogelijk om al deze soorten pleisterwerk te voorzien van decoraties en ornamenten. Hierdoor gaat de prijs wel omhoog, zeker wanneer de stucadoor vrije stuc moet uitvoeren (dus zonder het gebruik van sjablonen).

Onze diensten

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@stucadoorgigant.nl