STUCADOOR GIGANT

Betaalbaar en betrouwbaar

Plafond glad maken

Hoe kan een stucadoor mijn plafond glad maken?

Hoe Stucadoor Gigant te werk gaat

Als we aan mensen vragen waarom een plafond glad gemaakt moet worden, heeft het antwoord vaak te maken met de diverse beschadigingen en oneffenheden die in de loop der jaren zijn ontstaan in een plafond. Barsten, breuken, deuken en andere soorten beschadigingen kunnen op diverse manieren ontstaan. Maar ook oneffenheden zoals vlekken en andere soorten vuil kunnen uw plafond op een negatieve manier aantasten.

Maar het is natuurlijk ook goed mogelijk dat u het uiterlijk van uw plafond niet meer vind passen bij uw interieur. Misschien is het te basic en wilt u het van versieringen voorzien. Maar het kan ook zijn dat deze niet vlak genoeg meer is en hierdoor zorgt voor een gebrek aan evenwicht. Daarnaast kan bij nieuwbouw woningen zijn dat het plafond niet optimaal is geplaatst. In dat geval is uw plafond glad maken een aanrader. Wat houdt dit precies in?

Stucadoor
Stucwerk

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Een voordelige en professionele stucadoor nodig? Stucadoor Gigant helpt u verder!

Uw plafond glad maken

Onze professionele stucadoor helpt u graag!

Plafonds kunnen dus door diverse oorzaken niet meer zo glad zijn als eerst. Gelukkig kunt u de hulp van een professionele stucadoor inschakelen om een plafond weer glad te laten maken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een gipslaag die er voor zorgt dat uw plafond weer geheel egaal is. De mate van ruwheid, oftewel hoe strak en hoe glad uw plafond uiteindelijk is, zal afhangen van hoe u uw plafond na het stucen wilt afwerken.

Wat hierboven benoemd wordt, valt onder de noemer standaard stucwerk. Dit is het type stucwerk wat u binnen de meeste woningen kunt vinden. Dit levert een mooi glad, vlak en strak resultaat op waarna u zelf nog voor verdere afwerkingen kunt kiezen. Welke opties heeft u voor de afwerklaag van stucwerk? U leest het hieronder.

Stucadoor aan het werk

Plafond glad maken: wat zijn mijn opties voor de afwerklaag?

Gemiddelde kosten en voorbereiding

Hierboven heeft u al kunnen lezen dat het glad maken van een plafond veelal in preparatie is voor een bepaalde afwerking. Vaak is het bij standaard stucwerk zo dat dit geheel klaar gemaakt kan worden voor zowel behang als schilderen. Klaarmaken voor behang kost minder, omdat het stucwerk hierbij wat ruwer mag blijven. Als er geschilderd moet worden, is het echter wel van belang dat het stucwerk strak en glad is. De ruwheid blijft hier immers zichtbaar, en dat is niet de bedoeling.

Dit heeft ook zijn weerslag op de prijs. Immers kost het meer uren om een plafond perfect glad en strak te krijgen dan wanneer deze ruw mag blijven. Het behang klaarmaken van stucwerk kost daarom ook minder, gemiddeld tussen de 12 en 18 euro per vierkante meter. Hier zitten ook andere zaken zoals de materialen, loonkosten en Btw bij inbegrepen.

Wanneer een plafond (of andere ondergrond zoals een muur) voorbereid wordt om geschilderd te worden, dan wordt dit ook wel het sausklaar maken van een oppervlak genoemd. Eerst wordt dus het plafond glad gemaakt en voorzien van een afwerklaag, waarna er geschilderd kan worden. Omdat het hierbij van belang is dat het plafond absoluut vlak en glad is, gaat hier natuurlijk meer tijd in steken. En dat ziet u terug aan de kosten. Gemiddeld bent u rond de 13 tot 23 euro per vierkante meter kwijt voor het sausklaar maken van een glad plafond.

Naast mijn plafond glad maken, welke opties heb ik nog meer?

Meerdere opties om uw plafond tot leven te laten komen

Het glad maken van uw plafond is een goed begin, maar het hoeft niet per se het einde van het stucwerk te betekenen. U kunt kiezen voor andere opties voor de afwerklaag, naast het behangen of schilderen. Hieronder worden een aantal van deze opties voor u op een rijtje gezet. Deze soorten stucwerk vallen vooral op door hun bijzondere textuur, maar ook door hun opvallende designs kunnen ze opvallen.

Spackspuitwerk

Het goedkoopste alternatief waar u voor kunt kiezen is spackspuitwerk, met een prijs die gemiddeld uitkomt tussen de 5 en 11 euro per vierkante meter. Deze prijs kan zo laag blijven omdat spackspuitwerk machinaal wordt aangebracht middels een spuit machine. Nadat het plafond glad is gemaakt, waarbij ruw (en dus niet perfect glad) mogelijk is, wordt er een tweede laag aangebracht die en korrelige textuur bezit. Een dergelijke afwerking voor de laagste prijs.

Sierpleisterwerk

Sierpleisterwerk is perfect voor degenen die hun stucwerk een mooie en opvallende textuur willen geven. Na het glad maken van het plafond, wat strak en perfect uitgevoerd wordt, wordt het stucwerk aangebracht op deze eerste laag. U hebt hierbij de keuze uit verschillende soorten sierpleisters. Ook kunt u kiezen voor een kleur, zodat u niet meer hoeft te schilderen. De bekendste soorten sierpleisters zijn granol, rustiekputz en spachtelputz.

Decoraties en ornamenten

Een mooie textuur is al een lust voor het oog, maar als u echt iets bijzonders wilt maken van uw gladde plafond kiest u voor decoraties en ornamenten. Een goede stucadoor is in staat om het design dat u voor ogen heeft tot leven te wekken. Zelfs wanneer er niet terug gevallen kan worden op bepaalde sjablonen. Om te kijken wat er mogelijk is op het gebied van decoraties en ornamenten, kunt u altijd een offerte vrijblijvend aanvragen.

Het zal u niet verbazen dat dat decoraties en ornamenten gepaard gaan met de hoogste prijzen per vierkante meter. Echter krijgt u hier een hoop voor terug. De prijs zal tevens afhankelijk zijn van het feit of de stucadoor sjablonen kan gebruiken of niet. Mocht dit niet het geval zijn, is er sprake van vrije stuc. De stucadoor creëert hierbij handmatig de designs, om zo uw droom ornamenten te creëren. Dit vergt waar vakmanschap.

Schuurwerk

Tot slot kunt u kiezen voor schuurwerk. Ook dit is een mooie afwerking die uw gladde plafond voorziet van een opvallende textuur. Door het effect wat dankzij het schuurwerk ontstaat, heeft het licht enorm veel invloed op het uiterlijk. Afhankelijk van hoe het licht binnen valt, lijkt het iedere keer weer alsof uw plafond voorzien is van een nieuwe mooie textuur. Schuurwerk is één van de duurdere varianten op het gebied van stucwerk, maar zeer de moeite waard.

Hoe vind ik de beste prijs voor het glad maken van een plafond?

Kan ik in kosten besparen door zelf mijn plafond te stucen?

De eerste tip die wij u kunnen geven is dat u beter niet op zoek kunt gaan naar de beste prijs voor een plafond glad maken. Het beste kunt u op zoek gaan naar het stucadoorsbedrijf met de beste prijs – kwaliteit verhouding. De laagste prijzen zijn immers niet vaak de garantie voor de hoogste kwaliteit. Desalniettemin zijn er stucadoors te vinden die goed werk afleveren voor een scherpe prijs.

Maar hoe vindt u deze stucadoors? Het antwoord is simpel. Via de site van 99% van de bedrijven kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanmaken. Deze wordt op maat gemaakt voor uw situatie, zodat u gelijk een goede indicatie krijgt van de kosten die u kunt verwachten wanneer u uw plafond glad laat maken. De algehele kosten hangen natuurlijk ook af van de keuzes die u maakt. Kiest u bijvoorbeeld stucwerk met of zonder decoraties?

Door meerdere offertes in te winnen bij verschillende stucadoors, kunt u deze offertes gaan vergelijken op het gebied van prijs. U ziet al snel wie u de beste prijs kan leveren. Maar ook de offerte zelf vertelt u iets over het bedrijf. Als deze er goed uit ziet en de info die u geboden wordt ook daadwerkelijk iets is waar u wat aan heeft, zegt dit genoeg over een bedrijf en hoe zij omgaan met klanten. En ook hoe zij om zullen gaan met het stucwerk.

Natuurlijk heeft u een budget dat u in de gaten moet houden, en niet iedereen kan zich het duurste van het duurste permitteren. Desalniettemin is het voor iedereen mogelijk om een goede stucadoor voor een scherpe prijs te vinden, ongeacht de werkzaamheden die u wilt laten uitvoeren. Ook spackspuitwerk kan een mooi en degelijk resultaat opleveren, ook al is het de goedkoopste optie en wordt het machinaal uitgevoerd. Dat is de kracht van een stucadoor die zijn vak verstaat.

Plafond zelf glad maken: is dit een optie?

Als u een fervente doe-het-zelver bent met veel ervaring op het gebied van diverse klusjes, is het een optie voor u om zelf uw plafond glad te maken en te voorzien van stucwerk. U bespaart hiermee op de kosten die gepaard gaan met het inschakelen van een stucadoor, alhoewel er qua kosten natuurlijk wel wat voor uw rekening komt met betrekking tot gereedschappen en materialen. Desalniettemin is er een besparing.

Of deze besparing de moeite waar blijkt te zijn, moet natuurlijk nog blijken. Ten eerste kan het zijn dat het resultaat tegen valt. Ten tweede kunt u tijdens het glad maken van het plafond tegen problemen aanlopen. Als hierdoor per ongeluk schade ontstaat, bent u verder van huis. In dat geval zal u alsnog een professionele stucadoor in moeten schakelen, en bent u uiteindelijk meer kosten kwijt dan eerst. Wees daarom uiterst voorzichtig als u er toch mee aan de slag gaat. Desondanks raden we sowieso aan om altijd te kiezen voor de professionele services van een vakman met jaren aan ervaring. Dan bent u gegarandeerd van een goed resultaat.

Onze diensten

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@stucadoorgigant.nl